Gútai elsőség a nemzetközi karate kupán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Gútai elsőség a nemzetközi karate kupán

2011.06.21 / 06:35
A pozsonyi Pasienky Sportcsarnokban került megrendezésre a 15. Ifjúsági karate Európa kupa, amelyen sikeresen szerepeltek a gútai karatékák is.

A pozsonyi Pasienky Sportcsarnokban került megrendezésre a 15. Ifjúsági karate Európa kupa, amelyen sikeresen szerepeltek a gútai karatékák is.

 

Az egyik legrangosabb közép európai megmérettetésen 76 klub mintegy 474 versenyzője lépett a tatamira. Kiss Tibor, a gútai Taiyó karate klub vezetőedzője a meglepetésszerű eredményekkel teljesen elégedett.

 

„Ezen a versenyen a Visegrádi négyek országai, de más nemzetek képviselői is jelen vannak. Ezért is színvonalas ez a z Európa kupa. A mi olvasatunkban sikeresnek bizonyult ez a megmérettetés. A tavaszi idény utolsó versenye volt, s az az érdekes, hogy nem különösképpen nem készültünk rá, nem is ütemeztük be, ám a Nyugat szlovákiai karate szövetség 12 kategóriában gútaiakat jelölt.”

 

A gútaiak szinte minimális felkészüléssel vettek részt a sportrendezvényen. „Ugyan bőszen az övvizsgákra készültünk, mégis sikeresen szerepeltek védenceim. Legnagyobb sikert Bogár János hagyott maga mögött lesöprő küzdelmeivel, magasan verte minden ellenfelét és ezért aranyat szerzett. Az országos bajnokságon ugyan nem sikerült jól szerepelnie, a szezon végére azonban visszatért, s a nagy ellenfeleit győzte le. Összesen négy érmet sikerült szereznünk, ami úgy gondolom, nagyon szép eredmény. Csapatunk az összesítésben a huszonkettedik helyen végzett. Klubunk számára szép befejezése volt a tavaszi idénynek.” - értékelt Kiss.

 

Borka Roland

Képek: a klub archívuma

 

Gútai helyezések:

Bogár Ján, kumite, 1. hely

 

Forró Réka Dorina, kumite 2. hely

 

Vontszemű Nikolas, kumite 3. hely

Bagita Roland, kata 3. hely

 

Bogárová Dominika, kumite 5. hely

Čerňanský Patrik, kata 5. hely