Csontvelő-átültetésen átesett fiatalembernek szerveznek jótékonysági koncertet

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Csontvelő-átültetésen átesett fiatalembernek szerveznek jótékonysági koncertet

2011.12.06 / 22:24
Néhány órán belül több mint százan osztották meg az egyik közösségi portálon egy gútai fiatalember segítségkérő üzenetét. Fazekas Zsoltnál korábban rákot diagnosztizáltak, s nemrégiben egy életmentő műtéten, csontvelő-átültetésen esett át.

FZsolt

Segítséget kér a gútai Fazekas Zsolt

Néhány órán belül több mint százan osztották meg az egyik közösségi portálon egy gútai fiatalember segítségkérő üzenetét. Fazekas Zsoltnál korábban rákot diagnosztizáltak, s nemrégiben egy életmentő műtéten, csontvelő-átültetésen esett át. Hamarosan hazaengedik, azonban felépüléséhez elengedhetetlen lenne egy steril szoba kialakítása, azonban a családi anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé.

Takács Erika, a fiatalember testvére vállalta, hogy beszámol Zsolt helyzetéről. „Testvéremnél két évvel ezelőtt állapították meg, hogy rákos. Az első kezelés sikeres volt, félévig tünetmentes volt, úgy gondoltuk, rendbe jön. Azonban nem sokkal később a rák kiújult, de sokkal agresszívebb formában, mint korábban. Megkezdődött a harc az életért.” – mondta Erika.

Sorra járták az orvosokat, jelenleg a pozsonyi kórház onkológiai osztályán fekszik, és hamarosan hazaengedik. „Elméletileg a jelenlegi lakása megfelelne, azonban a steril környezet kialakítása némi, főleg anyagi nehézségekbe ütközik. Édesanyám vállalta, hogy a száznapos otthongyógyulás miatt ápolni fogja. A fertőtlenítőszerek és a szükséges táplálék-kiegészítők azonban jelentősen megterhelik a családi költségvetést. Zsolti kap némi pénzbeli juttatást, de az még az alapvető élelmiszerekre se elég. Mivel szigorú kezelést igényel az állapota, édesanyámon senkivel sem érintkezhet, nehogy elkapjon valamilyen fertőzést, mivel az akár végzetes is lehet számára.” – meséli szomorúan Erika. A lakás sajnos beázik, és az ablakok sem szigeteltek, nincs fűtés sem, de szerencsére jólelkű emberek segítségével ez megoldódott.

A Hello Gúta ifjúsági mozgalom a család kérésére december 16-án a helyi Billiard Clubban jótékonysági koncertet szervez, amelyen fellép a komáromi Sosi & The Dirty South reggae banda. A szervezők a koncert bevételének, a fellépők pedig a honoráriumuk egy részét a harmincéves fiatalember megsegítésére ajánlják. Pénzbeli adományokat a Hello Gúta PT számlaszámára lehet küldeni: 12967710/5200-es számra „Fazekas Zsolt” megjegyzéssel.

Borka Roland

Képarchívum