Összefogtak a gútai fiatalok Fazekas Zsolt megsegítésére

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Összefogtak a gútai fiatalok Fazekas Zsolt megsegítésére

2011.12.22 / 09:13
Sikeres volt a Helló Gúta ifjúsági mozgalom által szervezett jótékonysági koncert, amelyen szép summát gyűjtöttek Fazekas Zsolt megsegítésére.

 

hirkép

Sikeres volt a Helló Gúta ifjúsági mozgalom által szervezett jótékonysági koncert, amelyen szép summát gyűjtöttek Fazekas Zsolt megsegítésére.

 

Rendkívül szórakoztató és valódi buli hangulatot teremtett a komáromi Sosi and the Dirty South reggae banda. A remek előadó Oto Bohil alias Sosi, valamit zenekari segítői Erika Liszkay, Marek Kamocsai, Ján Bukovič, László Péter, Martin Géč, Tóth Ingrid igazán élményszerű koncertet adott, amelyre sokáig emlékezik még a közönség, amely együtt énekelte a Marley család zenei hagyatékát és többszöri ráadást követelve alig akarták elengedni a tehetséges zenészeket.

 

A helyi Billiard Club megtelt a pozitív életérzést közvetítő muzsika ifjú és örökifjú rajongóival, akik részvételükkel is kifejezzék támogatásukat. Az együttes a tiszteletdíj, míg a hely tulajdonosa a teljes bevétel egy részét felajánlotta Zsolt javára.

 

Ezzel követendő példát állítottak a helyi fiatalok, és szolidaritásból jelesre vizsgáztak, ami a jótékonysági akció sikere is bizonyítja. Nemcsak a pénteki koncerten, hanem szombaton a vízimalomnál megrendezett II. Csallóközi Kolbászfesztiválon gyűjtöttek, illetve az önkéntesek a helyi Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban tartott esti szentmisén is jártak a mozgóurnával.

 

Fazekas Zsolt barátai és családja néhány hete fordult a nyilvánossághoz, hogy az életmentő csontvelő-átültetésen átesett korábban rákbeteg fiatalember házi gyógyulásához kérjenek segítséget. Az otthoni rehabilitáció egyik előfeltétele egy ún.: steril környezet kialakítása, mivel az esetleges fertőzés a daganatos megbetegedés ismételt kiújulását okozhatja.

 

Példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot a helyiek, bizonyítván, hogy egy jó ügy érdekében félreteszik az esetleges nézetkülönbségeket. A szervezők továbbra is szeretettel várják a jólelkű emberek adományait, hiszen a pénzgyűjtés az év végéig folytatódik.

 

-br-

 

Fotó: Fűri Gábor, K.A.