9. önkormányzati ülés - Forró Tibor képviselő blogja

Üdvözöljük Gútán!
2020. március 30. hétfő, Zalán

9. önkormányzati ülés - Forró Tibor képviselő blogja

2011.10.17 / 15:24
Amiről a bejegyzsében olvashatnak:
-A városi intézmények pénzügyi meritese az első félévben -A Guta Service jelentése -A város gazdálkodásának áttekintése -A DP globális dolgozóinak mostani munkája és annak kiértékelése -A főellenőr jelentése a jutalmak kifizetéséről -VZN 8/2011 – a bérbeadások -Vagyon jogi beadványok és bérletek

Öülés

...picit késve, de teljes terjedelmében...

Amiről a bejegyzésben olvashatnak:

-A városi intézmények pénzügyi merítése az első félévben

-A Guta Service jelentése

-A város gazdálkodásának áttekintése

-A DP globális dolgozóinak mostani munkája és annak kiértékelése

-A főellenőr jelentése a jutalmak kifizetéséről

-VZN 8/2011 – a bérbeadások

-Vagyonjogi beadványok és bérletek

-Tata-Komárom-Gúta kerékpár út (EU-s projekt)

-Energetikai és hőgazdálkodási audit

10. MsZ @ 03.10.2011

13:50 Hát, ez a mai nap megváltoztatta a s**r napok, especially,  a hétfőkröl alkotott általános véleményem. Eddig nagyon gáz ez a nap. Kivancsi vagyok mit hoz még...

@ the city hall

14:15 Végre itt vagyok... Napirend szerinti "szeptemberi" ülés.
Hencz tanár úr van itt az ülés elején. Köszönjük az eddigi munkáját a városi krónikával!

14:45 GútaTV rövidfilmje a városi projektekről. Amint tudom átkonvertálom web méretre és beteszem ide a blogba fotókkal együtt.
Megjegyzem 18-an vagyunk jelen, örömmel látom Roland is itt van. Laptoppal...

15:05 A General Plastic igazgatója jön röviden elmondani a cég terveit.
Ferencz Lacibáty rákérdez amire én is akartam: "mi van a zajjal ami a gyárból jön-jött?" A hó végéig megoldja a cég, hogy ne is halljuk. És a következőkben érkező technológia nem jár zajjal..
A cég tervezi bővíteni a gyártását itt a városban, továbbá telket is vennének a meglevő mellett.

Módosítani fogjuk a programot, mivel a költségvetés módosítást is targyalnunk kell, először átmegyünk a jelentéseken, aztán szavazunk a módosításról. Logikus, tanácson javasoltuk ezt a vonalat.

A városi intézmények pénzügyi merítése az első félévben
Az igazgatónők röviden összefoglalják a rájuk eső részt, majd Gőgh mérnöknő mondja el az aktuális információt az iskolák költségvetéséről.
Roland kérdezi Sladká igazgatónőt, miért volt 800€ nem tervezett jubileumi kifizetés. A válasz egyszerű, törvényből adódóan jár az 50-et betöltött tanárnak egy havi fizetés. Fine..
Az államtól kapott támogatásból fog a város átcsoportosítani ahhoz az iskolához, ahol szükség van rá.

Takács Imre összegzi a további iskolaügyi anyag tartalmát. Egy ágyán mindenki tudomásul veszi.
16:22 Lassan végzünk az iskolaüggyel...

A Guta Service jelentése
Na itt lemaradtam -úgy érzem- egy kisebb szócsatáról... Munka, telefon, e-mail.
Kögler Zoli kérte értékeljük át hol vágjuk a füvet a városban, „ingyen“.
Ja, nekem is lenne tippem hol ne vágjuk a füvet :-), de ezt most talán hagyjuk.

Tempósan átlibbenünk a nyugdíjasotthon és a kultúrház jelentésein, az igazgatók érthetően kifejtik az aktuális állást. A kultúrház diszkóival kapcsolatban Roli megjegyzi "ha mínuszos akkor hanyagolni kéne". Valóban, Mayer János is ezt mondja...

A város gazdálkodásának áttekintése
Klárika összegezve, tételesen átmegy az összes fontos tételén. Több javaslatot is tesz arra, hogyan és hol kell figyelni, változtatást eszközölni. A helyzet nem jó, de nem válságos... BTW, nem Balázs "Korda" Klárikáról van szó! :-)
Polgármester - Mindent megteszünk azért, hogy a város nullával, illetve egy kis tartalékkal kezdje a következő évet. Kiemelt több olyan részt ebből a terjedelmes anyagból, melynél a hivatal lépni fog. Radikálisan! Tessék megnézni a GútaTV műsorán, hasznos információkról van szó.
Ferencz Laci kérdezi, hogy ki ment el nyugdíjba a hivatalból. Az elmaradásokat pedig be kell hajtani. A kérdésem az, ha ezt nem sikerül hol van lehetőség megszorításokra?
info: Mayor -  Varga Kati megy e hónapban. A legnagyobb tétel ahogy e kitettek az energia körül van. Ha ezt ma elfogadjuk jól mondom mérnöknő egy nulla kijöhet év végére?
Orem Klárika bizonytalan "talánnal" válaszol, sokat sejtetően. Majd részletezzünk nehány dolgot a kintlevőségekről.
Info: Angyal Bélabá - Itt vagyunk 4 órája, most kezdünk el fontos dolgokról tárgyalni. Szerintem az iskolaügyi anyagot is felesleges volt előrevenni. Mikor tartja meg a főellenőr a beszámolóját a pénzügyi anyaghoz ahogy azt az elején kértem?
Mayor: Most!
Tóth Éva beszámol az elemzéséről. Hát nem rózsás a helyzet...
info: Angyal Béla - Ha már elkezdünk magyarázkodni, jó volna ha nevén neveznénk a dolgokat. Most kaptam egy táblázatot Pistától. Ebből rögtön kitűnik hogy a VPP-sek bérének a 90%-át a 3 kordinátor bére teszi ki. Kell hoznunk döntéseket, mert eddig csak magyarazkodások és ködösítések vannak!
info: Lengyel Pista - Neharagudjatok, nem tudom pontosan lejegyezni, nagyon odatette a dolgot.  :-)  Nézzétek meg a TVben..
info: Ferencz Laci - Elsősorban a tartozásokat leírhatjuk, de pénzt nem látunk belőle. Másodszor, ne az eladásokkal foglalkozzunk. Mi lesz ha mindent eladtunk? Végül a módosításom az volna, hogy nevezzük meg ki miért felel, mert itt csak a Klárika van, de rajta kívül meg van más is... Ha nem hozunk névre szóló, határidőhöz kötött határozatot, csak egy helyben toporgunk.
info:Németh Ivetka - Ehhez minden intézményünk igazgatóját hozzá kell tenni akkor! Másodszor ha bérbeadunk, azt nézzük meg kinek adunk bérbe. Szolvens-e az illető vagy cég.
Q: Huszárik Roland - Ha ilyenekről beszélünk, a teremnek erről a feléről jönnek csak hangok, javaslatok. Kezdem kellemetlenül érezni magam. Szeretném látni a szakértők véleményét akik a nyertes hatalmon lévő párt mögött állnak, ahogyan azt a választások után mondták.
Tyü, Roland megjött.. Lehet h mondd valamit? :-)
info: Madarász Róbert - Tisztelt képviselő úr, a megjegyzése ami a terem ennek a részét illeti nem korrekt. De az anyag előkészítése viszont a terem ennek a felének a munkáját dicséri! Másodsorban szeretném megkérdezni önt, mit tett a kint levő tartozások behajtását illetően?
info: Nagy Sanyi - Minden javaslat annyit ér, amennyit ki tudunk belőle vitelezni! Az, hogy nem harsogjuk túl egymást az nem azt jelenti, hogy nem csinálunk semmit. Papíron van önök előtt!
No ez érdekes volt, az elején amit Béla, Pista és Laci kezdett el, abban bizony volt "kraft". Már régen tudom, hogy mindenkitől tanulok valamit itt az ülésen, teljesen mind1, hogy független vagy még attól is függetlenebb, esetlek MKPs. Viszont amit Rolnad kikezdett megint csak huszítás, semmiféle javaslat vagy konstruktiv építő kritika...kötekedés. Pedig már azt hittem történik pozitív változás vele...


Megszavaztuk Ferencz Lacibáty módosító javaslatát majd a költségvetés módosítását. Nincs világmegváltó öletem ahhoz, hogyan teremtsünk be több százezer eurót, nem is szólok ezért hozzá. A mai nap hangoltságának fényében pedig úgy döntök, nem szólok senkihez, mert nem lennék kedves. Mindenesetre kiváncsi vagyok, mit hoz a mostani vita es a jóváhagyott javaslat két hónap múlva. "Mark my words fellow citizens": Egy következő, nagyobb vitát és kézzelfogható 2% kierőszakolt rossz szájízű módosítást.

Lengyel Pista kérte, hogy külön szavazzunk az őszi nagytakarításról. E körül is van vita. Tény, hogy kell, de miért nem toljuk el újévre és akkor már betervezzük a költségvetésbe. Most, ha nincs rá pénz, akkor miből? Úgy látom nem számít sokat mit hagy jóvá a bizottság vagy tanács, az önkormányzaton mindenki úgy szavaz ahogy jónak látja.

 

19:15 Rövid muníciószünetet tartunk... Coffe and cigarette

A teljes bejegyzés ITT tekinthető meg.