13. önkormányzati ülés - Forró Tibor képviselő blogja

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

13. önkormányzati ülés - Forró Tibor képviselő blogja

2012.01.04 / 09:10
Kezdünk, az év utolsó ülése, ahol a 2012-es költségvetés és nem utolsósorban a Gúta városnév referenduma van programon. A referendum ügyét vesszük előre, mivel itt a petíciós bizottság.

Kezdünk! Az év utolsó ülése, ahol a 2012-es költségvetés és nem utolsósorban a Gúta városnév referenduma van programon (teljes program, katt). A referendum ügyét vesszük előre, mivel itt a petíciós bizottság.

Még cseprő-apró dolgaimat pakolászom ki az asztalra a képviselők hozzászólnak a referendum kiírásához. Nem tudom mindet felfogni, nézzétek meg a GútaTV adásán.  

Hozzászólások: Bajcsi , Lengyel.

Majd a petíciós bizottság elnöke, Halász Béla, mondja el miről is szól ez a dolog. Nem a szlovákság ellen, vagy viszály szítás miatt, egyszerűen a város történelmi nevét szeretnénk visszakapni.

Szavazás: 17 igen és Husárik Roli tartózkodott. Igen, tényleg itt van...

 

Az leső pont az iskolaügyhöz tartozó költségvetés módosítás

Csémi Erika igazgatónő a II.Rákóczi Ferenc alapiskolánkból fejti ki miért és mennyi módosítást kér. Múlt héten tanácson már vita volt erről, mivel kibukkant egy tétel ami „nem korrekt”. Mint kiderült a jutalmak kifizetése nem volt megalapozott, mivel nyáron az önkormányzat hozott egy határozatot, mely szerint nem szabad semmilyen intézményünkben jutalmat kifizetni egészen a határozat visszavonásáig. Az imént az igazgatónő kifejtette, hogy többek közt a köröket tartó tanárok óráit csak ilyen címszó alatt tudta kifizetni. Hmm… ez érzékeny téma megint.

Info: Ferencz Laci –  Kulcsszavakban a kirobbanás szerű felszólalás: orvosok példája, tisztelet, meghatódott, jövő generáció, támogatás, felháborító, továbbképzés a hivatalban és az iskolában… Olyan intenzitással eresztette meg Laci báty mondanivalóját, hogy nem tudok másra figyelni. Nézzétek meg ezt is az adásban, „tanulságos”.

Info: Alpolgármester Ebben a nehéz anyagi helyzetben szolidaritást várt a város az intézményeitől.

Info: Hivatalvezető A tanárok nem kapnak személyi pótlékot, meg kell nézni a hivatalnokok és a tanárok bérezését. Említette az igazgatónő, hogy 6% emelés várható. A hivatalban viszont már két éve 30€ csökkenés van évente, nem emelés. A hivatalnokok is itt ülnek az önkormányzaton, aki anyagot terjeszt be, vagy a munkatöltete. Amíg a tanárok saját pénzükön iskoláztatják magukat a hivatalnokok is fejlesztik magukat, de nem a saját hanem a város érdekében.

Info: Csémi igazgatónőNem irigylem senkitől a személyi pótlékját, csak azt kérem hogy odaítélhessem a tanáraimnak azt a kis jutalmat. Mert azt tudni kell, hogy a hivatalnokok nem a fizetésük 10%-ról mondtak le, hanem a személyi pótlékuk 10%-ról. Amiről ki merem jelenteni a tanárok is szívesen lemondanának a város érdekében, ha volna nekik.

Info: Husárik RolandAzt szeretném kérdezni, hogy a törvény be van tartva?

Info: HKM – Igen, viszont az önkormányzat rendeletével nincs összhangban.

Info: Madarász RóbertA költségvetés módosítás indokolt minden esetben, kivéve a személyi pótlék esetében! Ez az iskolatanács véleménye hosszas vita után. Ha most folyamatában reagálnák: Az iskola igazgató feladata az iskola műszaki állapotának megőrzése! Annak ellenére, hogy a pedagógusok fizetése nem igazán magas, de bele értendő az osztályfőnöki munka, a szakkörök stb. Mivel ezek a pénzek már ki vannak fizetve, a bizottság kéri, hogy ebben a két esetben diszciplináris következménye is legyen. Köszönöm!

Info: Angyal BélaElhangzott, hogy a törvénnyel nincs ellentétben. Azokban a kompetenciákban kéne spórolni ahol törvényből adódóan lehet.

Info: Viola Miklós – Nem tartom szerencsésnek az orvosok és a tanárok összehasonlítását. Két problémáról van szó, az egyik helyi szintű a másik társadalmi. Nem értem, ha van egy érvényes határozat miről beszélünk.

Info: Murányi GyuriÉn is tanító vagyok. Örülök neki hogy a nem pedagógus kollégák kiálltak az iskolák mellett. Kb. 3 hónapja tárgyaltuk az iskolák költségvetését, akkor kellett volna megszavazni. Miért nem akkor volt ez beterjesztve, és döntött volna az önkormányzat.

Info: Csütörtöki igazgatónőEgyetértek az igazgatónővel. Semmiféle törvénysértés nem történt, ha következménye lesz emelt fővel vállaljuk. Még más dolgok is tartoznak ahhoz, amit Madarász képviselő úr mondott, mint a kabinetvezetés, órarendkészítés, helyettesítés, szülői látogatások stb.. amit eddig semmilyen módon nem honoráltunk.

Info: Lengyel PistaMind embert az igazgatót megértem. Viszont a határozat áprilisban született, ami visszavonásig érvényes. Érdekesnek tartom, hogy egy indítvány sem érkezett az eltörlésére.. Erről egy virág jut az eszembe. Napraforgó, próbálja mindig az arcát a nap felé fordítani. Van amit lehet, van amit nem lehet és van amit erkölcsileg nem szabad. Tavalyi évre visszamenve, 80 000€-t fizettek ki, erre föl ezt nevesítettük, most meg amnéziásak vagyunk.

Info: Angyal BélaSzámomra ez érthetetlen, mert úgy értelmeztem, hogy nem lesz 13. fizetés és prémium. Miért az iskolák esetében érvényesítjük, mikor állami pénzből gazdálkodnak.

A teljes bejegyzés ITT tekinthető meg.