Vízcsepp Blog: Megváltozott erőviszonyok a gútai testületben

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Vízcsepp Blog: Megváltozott erőviszonyok a gútai testületben

2014.06.21 / 17:37
Változások történtek a gútai önkormányzatban. Két képviselő távozott, az egyiket kinevezték, a másik elhunyt, s helyükre újak kerültek, akik novemberig betöltik az adott helyet, mert aztán önkormányzati választások lesznek. Amely szavazáskor már nem 19, hanem 17 képviselőt juttatnak be a testületbe a választók.

Változások történtek a gútai önkormányzatban. Két képviselő távozott, az egyiket kinevezték, a másik elhunyt, s helyükre újak kerültek, akik novemberig betöltik az adott helyet, mert aztán önkormányzati választások lesznek. Amely szavazáskor már nem 19, hanem 17 képviselőt juttatnak be a testületbe a választók. A megváltozott erőviszonyok miatt és a közelegő választások előtt megnövekedett a tevékenysége a képviselőknek. Mindenki szeretne megmaradni a helyén, és ennek érdekében mindent megtesz, és gyakorlatilag minden eszközt felhasznál, hiszen itt a lét a tét. Mármint a képviselői lét. Amely előnyeit nyilván előszeretettel élvezik a képviselők.

Megbolydult a méhkas, hiszen míg ezidáig a Magyar Közösség Pártja képviselői voltak többségben, mostanra a függetlenek javára billen a mérleg nyelve. Ez pedig számos alkura ad lehetőséget, már ha novemberig normálisan fog működni a testület és nem fogják elhalasztani a nagyobb volumenű döntések meghozatalát a választások utáni időszakra.

Murányi György (MKP) helyére - aki június 1-től az Idősek otthona igazgatójává lépett elő - Őszi Sándor (független) érkezik. Számára nem idegen a képviselőség, hiszen korábban már tagja volt az önkormányzatnak. Ahogyan Szépe Hilda is, aki az elhunyt Varga László (MKP) helyére érkezett. Szépe egyúttal a városi tanács tagja lett. Ő is volt már hosszabb ideig képviselő, és a legutóbbi választásokon csak nagyon minimális szavazatszámmal maradt a "csík alatt".

Ez az új összetétel megfordította a függetlenek és az MKP-sok arányát a testületben, őszig mindenképpen 11 független és 8 MKP-s képviselő foglal helyet a testületben.

Tovább a teljes bejegyzésre>>>