Üdvözöljük Gútán!
2020. január 28. kedd, Károly

Címke "32. Gútai Búcsú és Vásár"

 • Jelentés: BC KNIVES STREETBALL 2016

  2016.08.16 // Sport

  Az idei utcai kosárlabda torna (streetball) volt a 9. Idén összesen 30 csapat vett részt a tornán, a Corvin Mátyás alapiskola udvarán. 5 félpályán, 3-3 ellen játszottak a csapatok 3 kategóriában: 18 év alatt, 18 év fölött, 33 év fölött. 3 ügyességi versenyt szerveztünk: 3 pontos dobó verseny: Mazsár Dávid (Komárom, SK), 11 éves induló, 11 ponttal győzött (29 versenyző) Zsákoló verseny (SlamDunk): Csaba György (Szolnok, HUN), mindkét körben tökéletes zsákolással (3 versenyző) AmoeBall (Büntető dobó ötödölő): Sukola Attila (Komárom, SK) ... (12 versenyző)

 • BC Knives Kolarovo - Guta Streetball Cup 2016

  2016.08.13 // Sportesemények


  A méltán népszerű gútai B.C.Knives Streetball Cup kilencedik felvonása, ezúttal augusztus 13-án kerül megrendezésre a Corvin Mátyás alapiskola aszfaltján. Mindenkit szeretettel várunk egy újabb emlékezetes napra!

  Az idei program:
  08:00 - 09:00 Regisztráció
  09:30 - 11:30 Alapszakasz mérkőzések
  11:30 - 12:00 Slam dunk + Amoeball
  12:30 - 14:00 Elődöntők
  14:00 - 14:30 Tripladobó verseny
  15:00 - 16:00 Döntő
  16:30 - 17:00 Kiértékelés, díjak átadása

  INFO / REGISZTRÁCIÓ

  Az idei tornán kizárólag az Augusztus 1-ig előregisztrált csapatok tagjainak áll módunkban pólót adni.

  Streetball 2015:

 • Gáspár Laci, Vtech Kefír, BILLIARDclub

  2016.08.12 // Csak party  "kinn leszű bucsukor? :D"
  BILLIARDclub nagyon nagy bulit csap, sztárvendégekkel és ital akciókkal!
  Pénteken Gáspár Laci és Deejay Carlos egy kis Funky Discoval
  Szombaton V-tech Kefír és a legendás DJ Igor Czuczor

  beugró 3,5

 • Jön az első gútai Garden Wine Fest!

  2016.07.26 // Rendezvények


  Nemes borok, különleges csemegék, neves zenészek és Süsü, a sárkány a szálloda kertjében

  Magyar, hazai és külföldi borokat, grillezett ételspecialitásokat, remek zenét kínál az első Garden Wine Fest augusztus 11. és 14. között Gútán, a Leonor szálloda kertjében. A borkóstolókra előzetes regisztrálás után lehet bejutni, az első alkalommal megrendezésre kerülő nyári zenés fesztivál összes további rendezvénye ingyenes. A gyermekek sem maradnak program nélkül. Jön Süsü, a sárkány!

  Az új gútai fesztivál sikere érdekében összefogott a kisváros két neves borkereskedő cége. Az vezérelte őket, hogy szakmailag megalapozott legyen a borkertjük és kizárólag minőséget kínáljanak, elérhető áron.
  Soóki Gábor ötletgazda elmondta, sok ilyen fesztiválon járt, főleg Magyarországon, ezért gondolkodott el azon, hogyan lehetne ezt Gútán is megvalósítani. „Arra gondoltunk, a szálloda udvarán szervezünk egy fesztivált, kevesebb borászattal, de annál színvonalasabban. Elhívtuk az év tavalyi hazai borászatát, a Golguz céget Galgócról, Magyarországról a neszmélyi Hilltop, a dunaszentmiklósi Kősziklás és a villányi Bock borászatok érkeznek” – sorolta a főszervező.
  „Import borokat is kóstolhatnak majd a látogatók Németországból, Ausztriából, Franciaországból, Olaszországból, Argentínából és Kaliforniából” – mondta Langer Erik someliér, a Wine & Company cég tulajdonosa. Mindenből több tételt kínálnak, valamennyi ország egy vagy két pincészetének, két-három borával állnak a fesztiválozók rendelkezésére, illetve a Vis Vitalis ásványvízzel, amely a Pannonhalmi Apátságból származik, 1238-ban tört fel a forrás. Igazi prémium víz, a nemes borok mellé!
  „Könnyű volt meggyőzni engem, mert azonnal megtetszett a fesztivál ötlete” – tudatta Majerčik Péter, a Leonor szálloda ügyvezető igazgatója –„Szeretem a jó dolgokat, így a finom borokat is” – tette hozzá. 
  A Leonos szálloda három évig zárva volt, tavaly novemberben nyitottak. A kerthelyiség egy hónapja nyílt. A szállodaigazgató úr szerint szeretnénk visszacsalogatni a vendégeket. Jelenleg nyolcvanan férnek el kényelmesen a kertben, de a fesztivál idejére több asztalt és széket helyeznek ki, így 200 látogató is kényelmesen leülhet majd náluk.  
  Mindenki megkóstolhatja majd Benkó Péter, a Viking River Crueises ötcsillagos luxushajó executive séfje speciális és grillezett fogásait. A séf hat-hét ételkülönlegességgel készül. A vadburgertől kezdve, a csirke satayon keresztül, a tenger gyümölcsein és a görög salátán át, a friss sült halig terjed majd a finom falatok tervezett tárháza. 
  És most lássuk Gúta új fesztiváljának részletes műsorát! Augusztus 11-én, csütörtökön 18.00 órakor nyit az első Garden Wine Fest. 19.00 órakor a hagyományos Kolárovo Cup kézilabda torna fáklyás felvonulása érkezik a Leonor szálloda kertjébe, ahol a sportrendezvény hivatalos megnyitóját tartják. 20.00 órakor Cseku szórakoztatja a közönséget.
  Augusztus 12-én, pénteken délután Szlovák Marian esperes-plébános nyitja meg a fesztivált. Kora este kerül sor Varga Szilvia Gútáról indult, jelenleg Pécsett élő fotós „Naiv minimalizmus” című tárlatának megnyitójára, melyet a helloGúta Polgári Társulás hoz Gútára. „Húsz-huszonöt képet viszek haza kiállítani” – árulta el megkeresésünkre a fiatal alkotó. Pénteken a Golguz, a Sangvin és a Bock borászatok lesznek a vendégek, majd Ölvecky András zenész lép fel „Dalok és érzések” című önálló estjével. Késő este ismét Csekué lesz a színpad.
  Augusztus 13-án, szombaton délután közönségtalálkozó lesz Süsüvel, a sárkánnyal, aki a Komáromi Jókai Színházból érkezik. A színház a jövő évi előadásit is népszerűsíti majd a fesztiválon, Arcfestés és játékpark várja a gyermekeket. Bott Frigyes, a Grand Tokaj, a Vis Vitalis ásványvíz tart bemutatót. Este a színpadon Csonka András Jazz & Soul Projektje várja a vendégeket Botos Tiborral, a Váradi Roma Café gitárosával, Váradi Albert zongoristával és Lendvai Gyula svájci basszusgitárossal, majd Cseku teremt bizonyára kellemes szombat esti hangulatot a csillagok alatt. „Cserháti Zsuzsa és Máté Péter dalainak feldolgozásaival kezdünk dzsessz és soul stílusban” – avatott be Csonka Andreas – „Azután standard dzsesszet játszunk majd, a soul vonalat George Benson, Stevie Wonder és Tony Bennett slágerei képviselik. Saját dalaim közül a Vágyaink című legújabb számom, a Látni volna jó és a Nem tudni mit hoz még a holnap feldolgozásai is szerepelnek a koncerten – tájékoztatott az énekes.
  Az első Garden Wine Fest a Jazz & Grill alcímet kapta. A szervezők szerint attól, hogy a hagyományos gútai vásárral egy időben rendezik, nem lesz kevésbé vonzó. Akik a fesztivált választják, bízhatnak a borok és az ételek minőségében és a zenét is nagyszerű, nem mindennap hallható zenészek szolgáltatják. Aki nemes borokra, különleges csemegékre, remek élőzenére vágyik, ne hagyja ki a Garden Wine Fest rendezvényeit! És feltétlenül kérjen autogramot Süsütől, a leghíresebb egyfejűtől!


  Garden Wine Fest team

  Fotó: Fűri Gábor