Üdvözöljük Gútán!
2019. október 14. hétfő, Helén

Címke "egyházi"

 • Megismerték egymást a gútaiak és elzásziak

  2015.10.12 // Hirek

  Könyvmegjelenéssel zárult a két éve tartó Comenius csereprogram a gútai Nagyboldogasszony Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont és a franciaországi Cernay város René Cassin Collège közös együttműködésének eredményeként.

 • Tudományt csepegtettek a diákoknak

  2014.11.17 // Hirek

  Újkori tudományos leleményességeket is bemutattak Gútán az egyházi gimnázium Tudományok napján. A Cseppek a tudomány tengeréből elnevezésű, három előadási fordulóból álló, napon szlovákiai és magyarországi iskolák diákjai hallgattak több érdekes előadást.

 • Gútát népszerűsítették Franciaországban a gútai gimisek

  2014.05.26 // Hirek

  Város-népszerűsítő tanulmányi úton volt néhány gútai gimis diák és oktatóik, akik tevékenyen részt vettek a Comenius Iskolai Együttműködések elnevezésű európai közoktatási program megvalósításában. Gúta történetét, valamint a szlovák-magyar közösség tagjai gyermekkorának sajátosságait tárta az elzászi (francia-német) tanulóknak a gútai egyházi gimi tanulói.

 • Gútával ismerkednek a franciák

  2014.02.13 // Hirek

  Összehasonlítják a német-francia és a szlovák-magyar gyermekkor sajátosságait azon projekt keretében, amelyet a gútai Nagyboldogasszony Magyar Tannyelvű Egyházi Gimnázium egyik tanára dolgozott ki a Comenius Iskolai Együttműködések elnevezésű európai közoktatási program részeként.