Üdvözöljük Gútán!
2019. november 18. hétfő, Jenő

Címke "hajómalom"

 • Kattancs fesztivál

  2016.06.07 // Rendezvények

  Hagyományteremtés céljából induló közösségi rendezvény megszervezésével próbálkozik a Gúta Mezővárosi Életérzés PT. Az első "Kattancsfesztivállal".

  "A Vizi Malom PT. társulással karöltve szervezzük és reményeink szerint igazi gútaias hangulattal egy igazi gútaikum (hungaricum) népszerűsítésével a paprikás kattanccsal!
  A fesztivál Gúta és Alsó-Csallóköz hagyományos kulturális és gasztronómiai szokásairól szól. Legfőképpen pedig a "Gúttai Nemzet" paprikás ízvilágáról."

  (Samu István, az egyik főszervező)

  Program:

  • Egész napos gyerek és családi programok!
  • "Mini Gasztro" verseny: Kattancs, egytálételek és fűszerpaprika verseny
  • Kóstolási lehetőség hagyományos gútai finomságokból
  • Folklórműsor - Borkóstoló
  • Fiatal zenei tehetségek
  • Pódium színpad Budapestről
  • Jazz Funky Koncert
  • Esti banzáj

  Jó cél, kellemes érzés: Belépőjegy ára 2,50 amely tartalmaz egy borkóstolást és egyben hozzájárulást a Vízimalom rekonstrukciójához.


   

 • DGS Dögös sprint #viviértfutok

  2016.05.28 // Rendezvények

  A DGSprint egy olyan jótékonysági sportkezdeményezés, amely az adománygyűjtésen túl közösségi motivációs értéket is képvisel.  Szeretsz futni? Szeretnél tenni valamit magadért? Szeretnél segíteni egy rászoruló embertársadon? Szeretnél egy közösség tagja lenni, aki egy kicsit szebbé és jobbá akarja tenni a világot?

  Adakozhatsz

  Ha csak egy kérdésre is IGENnel válaszoltál, akkor kelj fel a kanapéról és csatlakozz, regisztrálj a DGSprintre!

  Büszkén és bátran mondhatjuk, hogy hagyományt teremtettünk! Hogy 2016-ban immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Gútán a Dögös Sprint jótékonysági futóverseny. 2014-ben #Tominakfutottunk, és Tomika egy speciális járókeretet kapott Tőletek, valamint egy rehabilitációs központ gyógykezelésére is futotta az összegyűlt pénzből. 2015-ben #Tibiértfutottunk és Tibike Nektek köszönhetően egy több hetes speciális terápián vehetett részt, aminek hatására szemmel látható és kézzel fogható javulás, fejlődés állt be nála. 2016-ban #Viviértfutok!!!

  Ezúttal május 28. legyen egy törékeny kislány, Szőcs Viven napja! Egy kilenc éves kislányé, aki harmadfokú gyermekbénulásban szenved. Két lábfeje, valamint jobb kézfeje lefelé feszülő merevségben van. Ebből kifolyólag járásképtelen és az alap tevékenységek elvégzésében is jelentősen korlátozott. Azonban állandó jókedv, kiváló humorérzék és igazi csajos cserfesség jellemzi ezt az angyali kislányt. De néha az angyalok is segítségre szorulnak... Szóval pucold ki a futócipőd, emeld fel a feneked a kanapéról és futás! Szólj minden barátodnak, ellenségednek, rokonodnak, üzletfelednek és töltsünk egy mozgással, zenével, játékkal egybekötött családi napot!

  "Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
  (Weöres Sándor)

 • Megkezdték a gútai fahíd felújítását

  2015.10.28 // Hirek

  Teljesen felújítják a Kis-Duna holtágán átívelő fahidat. A napokban kezdődött munkálatokat a gútai városi hivatal illetékes osztályához tartozó mintegy hét munkás – akik között asztalosok és ácsok is vannak – segítségével a fahíd padlózatát valamint a zsindelyborítású tetőt is kicserélik.

 • Miért késik a gútai fahíd felújítása?

  2015.07.16 // Hirek

  Többszöri ígéret ellenére mindezidáig egyelőre nem kezdték meg a felújítási munkálatokat a gútai fahídon. Az 1992-ben a környezetvédők kezdeményezésére, de városi beruházással felépült fahíd konstrukciója sürgős felújításra szorul, erre a jelenlegi állás szerint legkorábban augusztus huszadika után kerülhet sor. Tudtuk meg Horváth Árpádtól, Gúta polgármesterétől.

 • Nyári fesztivál a malomnál

  2015.06.29 // Rendezvények

  Fellépők:

  BLUESWEISER (SK)

  HONKY TONKS RAMBLERS (AT)

  POZDNÍ SBER (CZ)

  BESENYEI CSABA (HU)

  SAKRAPES (CZ)

  PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (CZ/SK)

  Belépő: 5€