Üdvözöljük Gútán!
2021. január 20. szerda, Sebestyén

Címke "helloGúta"

 • Újra Gútán az Életatlasz tárlat

  2014.08.15 // Hirek

  Vándorkiállítássá alakult a hellóGúta Polgári Társulás égisze alatt megvalósult Életatlasz című különleges fotótárlat. A Borka Roland újságíró ötletéből megvalósított kiállításon Karasz Viktor fényképei láthatóak.

 • A csillagokat is lehozták az „öregiskolában”

  2014.06.13 // Hirek

  Igazán érdekes és gazdag programokkal várták a diákokat a gútai II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskolába. Csütörtökön hagyományőrző napot tartottak az iskola fennállásának 86-ik és névfelvételének 11-ik évfordulója alkalmából.

 • helloAstro: Ifjú csillagászokat keresnek

  2014.06.04 // PR

  Izgalmas és érdekes időtöltést ajánl a gútai helloAstro csillagászati egyesület. Nyári csillagásztáborra hívja a lelkes és érdeklődő fiatalokat, akik szeretik éjszaka is az eget kémlelni. Idén újra megrendezésre kerül a nagy múlttal rendelkező Corvuska elnevezésű csillagásztábor.

 • #Tominakfutok – DGSprint a Dögösben Gútán

  2014.05.15 // Hirek

  Nemes feladatra szánták rá magukat a hellóGúta polgári társulás tagjai. Amikor tudomást szereztek egy nagyon beteg kisfiúról, Németh Tomikáról, azonnal ötleteltek, hogyan segítsenek a srácon. Úgy határoztak, hogy egy rendhagyó terepfutóversenyt szerveznek május 31-én, szombaton, 11 órai kezdettel a Békavárnál lévő tisztáson, azaz a Dögösben.

 • Párkányban is hódít az Életatlasz kiállítás

  2014.04.24 // Hirek

  Különleges irodalmi képkiállítással látogatott Párkányba a hellóGúta Polgári Társulás. A Borka Roland újságíró által megálmodott tárlat anyagát rendhagyóan olyan fotók és idézetek alkotják, amelyek egy bizonyos sorrendben nézve és olvasva egy új történetet adnak.

 • Izsán is az Életatlasz irányít

  2014.04.08 // Hirek

  Most már az izsai közönség is új művészi térképpel keresi az utat az életben. A hellóGúta Polgári Társulás égisze alatt megvalósított Életatlasz című rendhagyó fotókiállítás ugyanis a Duna menti falucska múzeumába érkezett.

 • Gúta is bekapcsolódik a Föld órája akcióba

  2014.03.28 // Hirek

  Először idén csatlakozik Gúta a Föld órája elnevezésű világméretű önkéntes kezdeményezéshez, amely megpróbálja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

 • Bemutatták az Életatlaszt Pozsonyban

  2014.03.08 // Hirek

  Sorrendben immár harmadik állomására érkezett a hellóGúta Polgári Társulat égisze alatt megvalósuló Életatlasz című rendhagyó fotókiállítás.

 • Örömzenére verselnek a fiatalok Gútán

  2014.01.30 // Archívum

  Sajátságos szórakoztatási formát választott a hellóGúta Polgári Társulás. Jam Poetry címmel érdekes zenei költészeti estet szerveznek február 7-én 20 órai kezdettel a gútai Billiard Clubba.

 • Kisbérre ért az Életatlasz tárlat

  2014.01.25 // Hirek

  Gúta testvérvárosába, Kisbérre érkezett az Életatlasz című rendhagyó fotókiállítás. A hellóGúta Polgári Társulás égisze alatt megvalósuló tárlat a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár galériájában tartott megnyitóján Hornung Anita, az intézmény művelődésszervezője köszöntötte a mintegy három tucat érdeklődőt és röviden bemutatta a társulást.

 • Irányít az Életatlasz Gútán

  2013.10.31 // PR

  Életatlasz címmel nyílt rendhagyó fotókiállítás a gútai művelődési központ Libresso termében. A VIII. Gútai Színházi és Kulturális Napok keretében tartott megnyitó nagy érdeklődés mellett zajlott, mintegy nyolcvan ember volt kíváncsi a titkos projektként beharangozott tárlatra.

 • Kultúrpuccsra készülnek a gútai fiatalok

  2013.10.29 // PR

  Soha nem látott formai nyelven egy fotókiállítás keretében kívánnak gondolkodásra késztetni a cselekvő gútai fiatalok. A hellóGúta polgári társulás rendhagyó módját választotta a művelődés és olvasás fontosságára való figyelemfelhívásnak, illetve városuk népszerűsítésre.

 • Sétálj és fotózz Gútán

  2013.04.12 // Hirek

  Rendhagyó városnépszerűsítő akciót szervez a hellóGúta Polgári Társulás. Gútai Photowalk/Fotó-séta címmel a szervezők április 27-én fotózással egybekötött városnézésre hívják a fényképezni vágyókat.

 • Folytatódik a kápolna-felújítás Gútán

  2013.04.09 // Hirek

  Következő szakaszába lépett a Szent Rozália parkban lévő kápolna renoválása. A felújítási munkálatok a Via Nova ICS kezdeményezésére a helloGúta PT közreműködésével, a Gutte kft, a Gúta Service (és a város) támogatásával, szakemberek, kőművesek bevonásával önerőből, társadalmi munkában zajlanak.

 • Beiratkoztak a városi képviselők a könyvtárba

  2013.03.04 // Hirek

  Nem mindennapi dologra vállalkozott a gútai képviselőtestület. Az önkormányzat legutóbbi ülésén Forró Tibor független képviselő, a Helló Gúta ifjúsági mozgalom vezetőjének javaslatára az önkormányzat tagjai a könyv hónapja alkalmából beiratkoztak a helyi könyvtárba

 • Idén is gazdag program a 27. Gútai Búcsú és Vásáron

  2011.08.08 // Hirek

  Felettébb gazdag programmal várják a 27. Gútai Búcsú és Vásár látogatóit a szervezők. Idén is szerves részét képezi a vásári fergetegnek az augusztus 11-én délután kettőkor kezdődő országosan is jelentős sporteseménynek számító XVIII. Kolárovo Cup nemzetközi kézilabdatorna.

 • Kis-Hofi Gútán nyomja a showdert!

  2011.03.17 // Hirek

  Ismét egy rekeszizmokat megrezegtető stand up comedy-s humorista, Bödőcs Tibor látogat Gútára, hogy szórakoztató műsorával még egy kis színt csempésszen a város lakóinak életébe.