Üdvözöljük Gútán!
2020. március 28. szombat, Gedeon

Címke "kultúra"

 • Még nincs vége a gútai osztályharcnak

  2016.06.01 // Közigazgatás

  Múlt hétfőn a képviselő-testület elutasította a Corvin Mátyás Alapiskola kérvényét, így jelen állás szerint szeptembertől nem indíthatnak három elsős osztályt, csak kettőt. Ez azt jelentené, hogy az iskolába beíratott elsősök közül 7 tanulót el kellene utasítaniuk, nem vehetnék fel őket. A szülők azonban nem akarják ezt annyiban hagyni, és nem kizárt, hogy végül fordul a kocka.

 • A hétvégén óriási nyárindító buli: kezdődik a naszvadi Tűzvirág Fesztivál!

  2016.05.27 // Rendezvények

  A hétvégén óriási nyárindító buli: kezdődik a naszvadi Tűzvirág Fesztivál! 
  Ismert sztárok és lemezlovasok, környékbeli előadók, képzőművészet, Fesztivál-EXPO, kirakodóvásár, értékes nyeremények
  A hétvégén nyárindító óriási buli: kezdődik a naszvadi Tűzvirág Fesztivál! Május 27 és 29 között három színpadon találkozhatsz kedvenceiddel. A SZTÁRFELLÉPŐK között ott lesz az Edda, Rúzsa Magdi, Majka&Curtis, és az Expired Passport.  A koncertek után LEMEZLOVASOK folytatják a bulit: Bárány Attilán kívül DJ Krkan, DJ Koníček és DJ Tygraz áll a keverőpultnál.
  A Tűzvirágon találkozhatsz KÖRNYÉKBELI KEDVENCEIDDEL is, hiszen fellép Balla Réka, a 2012-es X-Faktor szereplője; a Komáromi Dixiland Band; az ELÁN Forever; a szőgyéni MadDogX; az ímelyi Gilotin, a naszvadi Hant. Rajtuk kívül koncertet ad Mészáros Tamás, Sukola Tamás és a Dance Stúdió, a Régi csibészek, és a Carson együttes. Ott lesz az idei TAT győztese, Sóki Csilla, és a TAT másik felfedezettje, Bánházi Dóra is. Mindemellett a NÉPMŰVÉSZETI KAVALKÁDON a környékbeli csoportok előadásait hallgathatjátok – nézhetitek meg.
  A naszvadi Tűzvirág egyben EGYEDÜLÁLLÓ KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR is. Alappillére a Zománcművészeti Seregszemle, amelyre számos országából érkeznek alkotások; és a Képzőművészeti Szabadiskola, amely 10 napra művészteleppé alakítja át a község mindennapjait.
  Már csak azért is érdemes ellátogatni hétvégén Naszvadra, mert „FESZTIVÁL EXPO“  néven egy Szlovákiában egyedülálló kiállítást és expo-t tekintsz meg, a legmodernebb fesztivál-, audio- és vizuáltechnikai eszközökkel.
  A környék nyárindító legnagyobb buliját a KÉZMŰVES VÁSÁR és a BOROK- ÉS PÁLINKÁK UDVARA teszi teljessé.
  És ez még nem minden! Ha szerencséd van, tiéd lehet egy SUZUKI VITARA,  egy robogó, vagy egy drága kerékpár. Sőt, ha nem tudsz részt venni a Tűzvirág Fesztiválon, de szívesen szerencsét próbálnál a tombolán, van rá lehetőséged! A nyereményjáték ugyanis független attól, van-e belépőjegyed: a vasárnapi, közjegyző előtt történő sorsolást az otthonodból is végignézheted az interneten.

  További információk: www.tuzvirag.sk

 • Örömzenére verselnek a fiatalok Gútán

  2014.01.30 // Archívum

  Sajátságos szórakoztatási formát választott a hellóGúta Polgári Társulás. Jam Poetry címmel érdekes zenei költészeti estet szerveznek február 7-én 20 órai kezdettel a gútai Billiard Clubba.