Hirek

Üdvözöljük Gútán!
2020. március 31. kedd, Árpád

Hirek

 • Jelentés: BC KNIVES STREETBALL 2016

  2016.08.16 // Sport

  Az idei utcai kosárlabda torna (streetball) volt a 9. Idén összesen 30 csapat vett részt a tornán, a Corvin Mátyás alapiskola udvarán. 5 félpályán, 3-3 ellen játszottak a csapatok 3 kategóriában: 18 év alatt, 18 év fölött, 33 év fölött. 3 ügyességi versenyt szerveztünk: 3 pontos dobó verseny: Mazsár Dávid (Komárom, SK), 11 éves induló, 11 ponttal győzött (29 versenyző) Zsákoló verseny (SlamDunk): Csaba György (Szolnok, HUN), mindkét körben tökéletes zsákolással (3 versenyző) AmoeBall (Büntető dobó ötödölő): Sukola Attila (Komárom, SK) ... (12 versenyző)

 • Itt a nyár! Élvezze a folyót!

  2016.06.02 // Hirek

  Júniusban, a leghosszabb nappalok havában első alkalommal kerül megrendezésre a Napforduló a Dunán elnevezésű rendezvény, amelynek keretein belül egyedülálló programsorozat indul a folyón és környékén. A nyilvánosságnak lehetősége nyílik arra, hogy felfedezze a folyót és megismerje annak színes életét és eldugott helyeit. Dévénytől Párkányig zajlik majd a programsorozat, beleértve a Kis-Dunát is. Az elképzelés kezdeményezője a Közép-európai Alapítvány (Stredoeurópska nadácia) Duna Alap támogatási programja (Dunajský fond), amelyhez több mint 40 szervező csatlakozott.

 • Még nincs vége a gútai osztályharcnak

  2016.06.01 // Közigazgatás

  Múlt hétfőn a képviselő-testület elutasította a Corvin Mátyás Alapiskola kérvényét, így jelen állás szerint szeptembertől nem indíthatnak három elsős osztályt, csak kettőt. Ez azt jelentené, hogy az iskolába beíratott elsősök közül 7 tanulót el kellene utasítaniuk, nem vehetnék fel őket. A szülők azonban nem akarják ezt annyiban hagyni, és nem kizárt, hogy végül fordul a kocka.

 • Tavaszi Nyitott Pincék – Kóstold végig a Duna mente borait!

  2016.05.27 // Hirek

  Több mint 30 borász! Kezdés 2016. június 4-én 12:00 órától A 2016. június 4-én 12:00 órakor kezdődik a Tavaszi Nyitott Pincék 2016 rendezvény a Duna Menti Borút szervezésében. Ennek célja a régió bemutatása, különös tekintettel azokra a nagyszerű borokra, amelyeket itt készítenek. A dél-szlovákiai borvidék szőlészetei, pincészetei elsősorban Ógyalla, Kürt és Párkány környéken találhatók.

 • Mesés menedékhely a számkivetetteknek Gútán

  2016.02.04 // Hirek

  Nincs szem előtt, mégis könnyű odatalálni. Gútáról az Érsekújvár felé vezető főúton közvetlenül a Vág hídja előtt kell kissé elkanyarodni, egy ipari telepszerűséghez érkezünk.

 • Karatéban is erős lett Gúta

  2016.01.19 // Sport

  Egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak Gúta városi sportkrónikájában a helyi karatékák is. Rendre éremmel térnek haza akár regionális, megyei, országos vagy nemzetközi, akár európai illetve világi megmérettetéseket veszünk. Évről évre eredményesebbé válnak. Értékelt a két gútai klub. Ezt az összesítést hozzuk.