Rendkívül hatékony a gútai körzeti rendőrség

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

Rendkívül hatékony a gútai körzeti rendőrség

2011.03.31 / 12:57
Nem történt gyilkosság és nemi erőszak sem az elmúlt évben Gútán, s a kihágások valamint a bűnesetek felderítésében is rendkívül hatékonyan járt el az állami rendőrség gútai részlege, amelynek nyolc körzete van.

hirek

Nem történt gyilkosság és nemi erőszak sem az elmúlt évben Gútán, s a kihágások valamint a bűnesetek felderítésében is rendkívül hatékonyan járt el az állami rendőrség gútai részlege, amelynek nyolc körzete van.

Király Gyula, a gútai körzeti rendőrség parancsnoka a tavalyi év eredményeiről a városi önkormányzat negyedik rendes ülésén tájékoztatta a jelenlévőket a bűnözés helyzetéről Gútán és annak külterületein. Közel 95 százalékos hatékonysággal derítette fel a kihágásokat.

Összesen 345 kihágás történt, amiből 325-öt sikerült felderíteniük. A közúti baleseteket tekintve a legnagyobb gondot az ittasan történő közlekedés jelenti, a több mint kétszáz eset többségében ittasan kerékpározók okozták a bajt. Helyszíni bírságnál 2192 szabálysértésnél összesen 65750 eurós bírságot róttak ki.

 

A parancsnok tájékoztatása szerint legnagyobb „fogásuk” kétségkívül az ellopott speciális utánfutó megtalálása volt, ami a német és belga állami rendőrséggel való együttműködésük eredménye, és az utánfutót sikerült visszajuttatni a belga tulajdonosának.

 

A bűncselekmények tekintetében igazán dicséretreméltó a gútai körzeti rendőrség munkája. a 147 bűncselekményből 96 esetet sikerült felderíteni, ami több mint 65 százalékos eredményességet jelent, s ezzel első helyet szerezték meg a komáromi járásban. A legtöbb, összesen 55 eset a vagyonjogi bűncselekmények között történt.

 

A parancsnok dicsérte a városi hivatallal, azon belül is a városi rendőrséggel való rendkívüli együttműködésüket.  Király Gyula, rendőrparancsnok válaszolt a képviselők kérdéseire. Egy ízben arra voltak kíváncsiak, hogy köztudomású, a városban jelentős a kábítószer-fogyasztók száma, s a drog terjesztése. A parancsnok elmondása szerint történtek már ez ügyben lépések, amiket azonban a hatékonyság érdekében nem hozhat nyilvánosságra.

„Tudomásunk van a szerencsétlen helyzetről, sajnos sok a kábítószer-fogyasztó Gúta területén. Történtek már az ügyben lépések, küzdünk ellene, de sajnos ez nem megy egyik percről a másikra. Ám mindig azt tartom, hogy a rendőrség olyan, mint egy kikötő. Előbb-utóbb minden hajó kiköt nálunk. A szülők is sokat segítenek. Az elmúlt hétvégén volt egy letartóztatásunk egy ilyen esetben. Előzetes vizsgálatban van az illető.” - mondta a rendőrparancsnok.

 

Borka Roland