Megkezdődött a szünidő!

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Megkezdődött a szünidő!

2011.07.02 / 07:53
Esős, hűvös és szeles idővel megkezdődött a várva várt szünidő a város minden iskolájában. Mint ahogy azt Takács Imrétől, a Közös tanügyi hivatal vezetőjétől megtudtuk: Gúta fennhatósága alá tartozó tanintézményekben összesen 832 diák és 65 pedagógus örülhet a 63 napos vakációnak.

Esős, hűvös és szeles idővel megkezdődött a várva várt szünidő a város minden iskolájában. Mint ahogy azt Takács Imrétől, a Közös tanügyi hivatal vezetőjétől megtudtuk: Gúta fennhatósága alá tartozó tanintézményekben összesen 832 diák és 65 pedagógus örülhet a 63 napos vakációnak.

 

A kilenc hétig tartó iskolamentes időszak remek lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra,

pihenésre, akár egyedül, családdal vagy éppen a barátokkal. A helyi szabadidőközpont is

érdekes, vonzó és változatos programokat kínál.

 

Megkérdeztünk néhány gútai fiatalt, hogyan és mivel töltik a nyári szünidejüket.

 

Kasznár Norbert:

"Nyáron elsősorban jól kipihenem és kibulizom magam. Lehet, hogy a családdal a közeljövőben Egyiptomba vagy Törökországba látogatunk. Haverokkal is készülünk Siófokra, de időm jelentős részét a Gúta környékei Csörgőben fogom tölteni, ahol kikapcsolódhatok: horgászok és quadozok határtalanul. Ezen kívül természetesen segítek a nagymamámnak, két-három hétig helyette hordom szét az újságokat."

 

Vas Corinna:

"Mivel sportoló vagyok, és minden erőmmel azon vagyok, hogy egész évben a legjobbakat nyújtsam, ezért a nyári szünetet az edzőtáborok töltik ki. A teremkerékpár klubbal tehát edzőtáborokon veszünk részt és nemzetközi részvétellel szervezünk is. Ám azért találok időt a barátaimra is, hogy együtt töltsük az időt és jól szórakozzunk. A baráti körömben szinte csak nyáron vannak szülinapok, így a nyár gyakorlatilag egy nagyszabású szülinapi buli!"

 

Czézinger Nándi:

"Sajnos mindennek az alapja a pénz, így tehát a szünidő egy részében mindenképpen valami brigádmunkára jelentkeznék akár itthon vagy külföldön, hogy finanszírozni tudjam az igényeim szerinti elvárásokat. Nagyon szeretem a kertészeti munkákat, ezzel is eltöltöm a szabadidőm egy részét, szeretnék egy kis botanikus kertet létrehozni. A szórakozásra is időt szakítok, kisebb kiruccanásokat tervezek a régióbeli és távoli fesztiválokra (Kamocsára, vagy Budapestre esetleg Pozsonyba), hogy új élményeket szerezzek és új, jólelkű embereket ismerjek meg. Valamint nem ártana az érettségire is készülni, de az még a jövő titka."

 

Vincze Alica:

"Mint minden nyarat, úgy az ideit is a legjobban és leghatékonyabban szeretném kihasználni. Főleg pihenni szeretnék, hogy erőt gyűjtsek a következő tanévre, és emellett még jót szórakoznék a barátaimmal, de időt szakítok a sportra és örülnék, ha a nyáron sikerülne találnom valami brigádmunkát, hogy kiegészítsem a zsebpénzemet. Idén nincs tervben hosszabb kirándulás, de egynaposra szívesen elmennék a barátaimmal vagy a szüleimmel. A teremkerékpár klubban a négyes csapattal a novemberben megrendezendő világbajnokságra fogunk készülni. Tervezünk egy egyhetes edzőtábort Gútán, majd pedig augusztus végén vár ránk egy újabb, de az már Németországban."

 

Borka Roland

 

Fotó 1: Fűri Gábor

és képarchívum