Sokszínű volt a 10. Gastrofest Kamocsán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Sokszínű volt a 10. Gastrofest Kamocsán

2011.08.09 / 14:32
Minden eddiginél változatosabb volt a jubileumi főzőverseny Kamocsán. Az Oázis kempingben megtartott Gastrofest igazán látványos és rekordhorderejű ínyencségekkel várta a tízezernél is több látogatót, résztvevőt.

gastro

Minden eddiginél változatosabb volt a jubileumi főzőverseny Kamocsán. Az Oázis kempingben megtartott Gastrofest igazán látványos és rekordhorderejű ínyencségekkel várta a tízezernél is több látogatót, résztvevőt. A pazar étkek nyolcszáz bográcsban főttek, hiszen mintegy 252 csapat készítette az ízesebbnél ízesebb földi lakomákat.

 

A gasztronómiában jártasak és kevésbé jártasak is jelen voltak, hiszen cseh, német, török meg ciprusi versenyzőkön kívül finnek is bemutatták főzőtudományukat, valamint különleges vendége is volt a rendezvénynek, a messzi Afganisztánból érkezett egy szakács, hogy klasszikus ízekkel kínálja az érdeklődőket.

 

Bőszen készítették hát a gulyást és egyéb finomságokat, az embernek összecsordult a nyál a szájában. Emellett más ingerek is érték a látogatókat: különféle kulturális kísérőprogramokkal kedveskedtek a szervezők. A környékbeli zenekarok és művészek fellépésén kívül a Vág-parti kempingben koncertezett a Bikini.

 

-br-

Fotók: Fűri Gábor