27. Gútai búcsú és vásár 2011 - "nulladik" nap

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

27. Gútai búcsú és vásár 2011 - "nulladik" nap

2011.08.12 / 14:52
Az idei Gútai búcsú és vásár tizennyolcadik alkalommal, hagyományosan a Kolárovo Cup nemzetközi kézilabdatorna kísérőrendezvénye, amelyről bővebben egy későbbi cikkben szólunk.

ringlispil111

Az idei Gútai búcsú és vásár tizennyolcadik alkalommal, hagyományosan a Kolárovo Cup nemzetközi kézilabdatorna kísérőrendezvénye, amelyről bővebben egy későbbi cikkben szólunk.


 

Már augusztus 11-én, csütörtökön megkezdődött a búcsúi hangulat, köszönhetően éppen a Gútára látogató kézilabdacsapatoknak, és a már hetfőtől a városban tanyázó szórakoztatóparknak, amit mifelénk csak „ringispil”-nek neveznek. A gútaiak már a „nulladik” napon kezdtek „szállingózni”, körbetekinteni az egyes helyszíneken, s a szórakoztató parkban néhányan kipróbálták a körhintát és egyéb játékot.

 

ringi

Ez a nap a kézilabdásokról szólt, amely sportág az egyik legismertebb Gútán, és messzi földön egyaránt.

 

Ám nemcsak a sportról szólt a nap, a művészet iránt érdeklődőket várta Szabó László fotóművész kiállításának megnyitója. Aki lemaradt volna, ne búslakodjon, hiszen augusztus 16-ig megtekintheti A világ körülöttünk című tárlatot, amelyen valóban megkapó fényképeket állított ki a szerző.

DSCF1297

A felettébb izgalmas mérkőzéseket követően igazán üde színfoltja volt a napnak a sötétedéskor kezdődő fáklyás felvonulás, amelyen valamennyi kézilabdacsapat (Csehország, Szlovákia, Magyarország) mazsorettek társaságában végigvonult a városon. A résztvevőket a város lakosai tapssal és füttyszóval köszöntötték.

 

A menethez csatlakoztak a város vezetői, élükön Horváth Árpád polgármesterrel. A II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán felállított színpadhoz igyekeztek a sportolók és kísérőik, hogy ünnepélyes keretek között hivatalosan is megnyissák a tizennyolcadik évfolyamába lépő kézilabdatornát. Rövid kultúrműsorral kedveskedtek a mazsorettek, akiket Kartai Adél koreográfus kísért.

 00kézis menet

Beszédet mondott Miroslav Zolnai, szervező, aki megköszönte a stáb hatékony munkáját és a városi önkormányzat segítségét. A polgármester a sportolókhoz és látogatókhoz szólt, reményét fejezte ki, hogy kellemes élmények érik őket Gútán és maradandó emlékkel térnek haza.

 

Gőgh Mihály, az önkormányzat Sport- és ifjúságnevelési bizottság elnöke üdvözölte a megjelenteket és sikeres szereplést kívánt a sportolóknak. Ezt követően felpezsdült az éjszakai élet a városban, hiszen számos helyen diszkó és egyéb szórakozási lehetőség várta a bulizni vágyókat, akik csak virradatkor tértek nyugovóra.

 

Borka Roland

fotók: a szerző