Szebb lesz a belváros Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

Szebb lesz a belváros Gútán

2011.08.19 / 09:46
Már javában tartanak a munkálatok a gútai Templom téren és a Mester utcán. Teljesen megújul a városháza előtti terület, a központi buszmegálló valamint a Mester utca is.

stop

Már javában tartanak a munkálatok a gútai Templom téren és a Mester utcán. Teljesen megújul a városháza előtti terület, a központi buszmegálló valamint a Mester utca is.

 

A közel egy millió eurós beruházás munkálatai előreláthatóan egy évet vesznek igénybe, azonban Horváth Árpád polgármester bízik benne, hogy legalább az új központi buszmegállót már ősszel, előreláthatóan október végén igénybe veheti az utazóközönség.

 

A fedett, fűtött, szociális helyiségekkel és váróteremmel ellátott buszmegállónál új peronok és falazott oldalú megállók lesznek. Mint arról már korábban is írtunk, az acélvázas, oldalról nyitott megállót teljesen lebontották, mivel azok nem védtek az időjárás viszontagságairól.

 

A Litomericky Nándor építész terveiből készülő új belvárosi téren kandeláberek, ivókutak, hangulatos sétányok lesznek. Már felszedték a térköveket, az épeket járdák felújítására fogják felhasználni. Jelenleg a térrendezés folyik, a munkálatok hétvégenként is tartanak.

 

„Július 15-ig át kellett adnunk az építkezési területet a kivitelező vállalatoknak. A minisztériumban előírt szerződések bizony kötnek mindenkit. Egy hónappal kellett volna elhalasztani, tehát az építkezés megkezdését, ez pedig lehetetlen. Egy ilyen átalakítás áldozatokkal jár, belátással és türelemmel.” – mondta a polgármester.

 

Majd hozzátette: Jövőre már egy szép rendezett városközpont várja majd a városunkba látogatókat, nemcsak vásárkor, hanem a következő évek, évtizedek minden napján! Ehhez most türelem, megértés és segítség kell a gútaiaktól!”

 

A Mester utcán részleges forgalomkorlátozásra kell számítani, mivel jelenleg a járda kialakítása folyik.

 

A nyilvános közbeszerzést a nyitrai Vestam Company nyerte meg, ők is végzik-végeztetik a munkálatokat, amelyek várhatóan jövőre már befejeződhetnek.

 

Borka Roland

A szerző felvételei