Sikeres volt a Gútai búcsú és vásár

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Sikeres volt a Gútai búcsú és vásár

2011.08.20 / 10:41
Az előzetes adatok szerint mintegy 9-10 ezren fordulhattak meg az idei 27. Gútai Búcsú és Vásár rendezvényen. Több mint 150 árus jött a vásárra árulni, még vasárnap is érkeztek.

euroD

Az előzetes adatok szerint mintegy 9-10 ezren fordulhattak meg az idei 27. Gútai Búcsú és Vásár rendezvényen. Több mint 150 árus jött a vásárra árulni, még vasárnap is érkeztek. Az árusok 13,5 ezer eurót hoztak a város kasszájába, a szórakoztatópark bérlőitől („ringispilesek”) kb. 3,5 ezer eurót kapott a város.

 

Az idén első alkalommal fizetőssé vált IV. Koncerthétvégén mintegy 3500 jegyet értékesítettek, és megközelítőleg hétezren vettek részt a három nap alatt. Az értékes és több mint száz díjat kínáló tombolából 2060 euró folyt be. Az egész búcsú és vásár 22 ezer euróból valósult meg.

 

Az illetések részletesen elemezik a helyzetet, és a következtetések levonásából döntenek, mivel készüljenek a jövő évi nyári nagyszabású rendezvényre. A Gútai Búcsú és Vásár mára az egyik legjelentősebb és legsokszínűbb fesztivál a tágabb régióban.

 

Pozitívumként mindenképpen meg kell említeni a biztonságot, hiszen minden különösebb rendzavarás és gond nélkül lezajlott a vásár, amelyhez hozzájárult a fokozott biztonsági intézkedések bevezetése is. Jóval kiforrottabb volt a biztosításban részt vevők koordinálása is.

 

-br-