Kulturális csemege a VI. Gútai napok-on

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Kulturális csemege a VI. Gútai napok-on

2011.10.05 / 16:47
A válság ellenére az idei Gútai napok keretében a szervezők változatos programokkal készültek.

G]tai napok

A válság ellenére az idei Gútai napok keretében a szervezők változatos programokkal készültek.

 

A hatodik évfolyamába lépő október 7-től november 13-ig tartó kulturális rendezvényfolyam keretében kiállítások, musical és színházi előadások, koncertek és egyéb érdekes programok várják a gyermekeket és felnőtteket egyaránt.

 

A nyitórendezvény október 7-én, pénteken délután kettőkor a nyugdíjas egyesületek kulturális tevékenységének 11-ik seregszemléje lesz a városi művelődési központ színháztermében.

 

Valódi retro hangulat várja az érdeklődőket a Magyar rock legendák vándorkiállításának megnyitóján október 14-én 18-kor, amikor a VMK körtermében zsíros kenyérrel és csapolt sörrel kínálják a vendégeket. Lesz dínom-dánom, mulatság és jó társaság.

_______________________________________________________________________________________________

Kattints(on az) a programajánlónk bármely  színnel  kijelzett napjára és infót kaphat, milyen esemény lesz aznap.                                            >>>>>OLDALT>>>>>

_______________________________________________________________________________________________

Szép musical várja a legkisebbeket október 18-án, kedden délelőtt, amikor a VMK színháztermében a budapesti Pódium színház előadja Boros György László Macskakirály című magyar népmesei elemekből szőtt vidám musicaljét, amelynek magával ragadó története szerethető dalokkal van fűszerezve és ezáltal minden korosztály számára élvezetes kikapcsolódás.

 

Széchenyi Istvánt alakítja Boráros Imre színművész október 19-én 10 órától a VMK színháztermében, ahol bemutatják Tarics Péter „Magyar evangélium – Széchenyi cselekvő hitvallása" című monodrámáját.

 

Sokkal könnyedebb hangvételben zajlik majd Schubert András, az MTA Kutatásszervezési Intézet ügyvivő szakértőjének a villaguta.sk szervezésében megvalósuló író-olvasó találkozója. A Magyar Köztársági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett sokoldalú tudós a Partvonal Kiadó gondozásában megjelent Szöszmösz kardigán és barátai című mesekönyvéről diskurál október 21-én, pénteken 14 órai kezdettel a városi könyvtárban.

 

Az Alma Art Polgári Társulás Szenes Iván magyar kortárs zeneszerzőre emlékezik a Nem csak a húszéveseké a világ című koncerten, amelyre október 23-án, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor a művelődési központ színháztermében. A belépődíj 4 euró.

 

Szabó László gútai fotóművész a pünkösdi sortáncjárások alkalmával készített fényképeiből nyílik kiállítás október 24-én, hétfőn 17 órai kezdettel a VMK Libressojában. A tárlatot november 14-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Szlovák nyelvű komédiát mutat be az érsekújvári Divadlo mladých október 26-án, szerdán 18 óra kezdettel, amikor is a Čapek fivérek által jegyzett Lásky hra osudná (A végzetes szerelem játéka) c. egyfelvonásos színdarabjára kerül sor.

 

Kétfelvonásos bohózattal készül a gútai Kis-Duna Menti Rockszínház társulata. Október 30-án, vasárnap, 18 órai kezdettel Heltai Jenő: A primadonna c. művét adják elő. A belépődíj 2 euró.

 

Az eperjesi vándorszínház Ľudmila Podjavorinská Čin - čin c. meséjét mutatja be november 4-én, pénteken 10 órától a művelődési központ színháztermében. Az előadás nem klasszikus formában tárja a nézők elé a klasszikus mesét - verssel, mozgással és bohóckodással, egyszerű kifejezési eszközökkel, a legkisebbek számára is érthető nyelvezeten meséli el Čimčarom veréb felnőtté válásának történetét.

 

A több mint egy hónapig tartó Gútai napok zárórendezvénye a nemzetközi részvétellel több évtizede sikeresen zajló Gútai líra lesz, amelyre november 13-án, 17 órai kezdettel kerül sor a művelődési központ színháztermében. Az amatőr táncdalénekesek seregszemléjére 3,50 euró a belépő.

 

Mindenki kedvére válogathat a programok között!

 

Borka Roland