Atlantisban jártak a gútaiak

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Atlantisban jártak a gútaiak

2011.10.20 / 12:20
Földrengést idézhettek elő a gútai diákok Léván az Atlantis Science Centerben, ahová múlt héten tettek látogatást.

H SC
Földrengést idézhettek elő a gútai diákok Léván az Atlantis Science Centerben, ahová múlt héten tettek látogatást.

 

A tudományos kirándulás úticélja éppen ez a minden tekintetben izgalmas és érdekes teret biztosít a fizikai törvények gyakorlati kipróbálására.

 

A J.A. Komensky szlovák alapiskola tanulói 1200 négyzetméteren 85 interaktív játék és szemléltető eszköz segítségével szórakozva ismerhették meg a fizika csodálatos világát.

 

Nemcsak a mechanika, az optika, az akusztika és a rezgéstan rejtelmeivel ismerkedhettek meg, hanem a gyakorlatban is kipróbálhatták Newton vagy éppen Bernoulli törvényeit, illetve felépíthették Leonardo da Vinci hídját, vagy bebizonyíthatták Püthagorasz tételét.

 

A tudományos központban jól érezték magukat a tanulók, szemük előtt megelevenedett a fizika és annak egyes ágai.

 

A tartalmas és felettébb gazdag ismeretanyag elsajátítása után a tudásszomjjal rendelkezők ellátogattak a Malonyai arborétumba, amely Szlovákiában a leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, főképpen örökzöld faállománnyal rendelkezik.

 

A 67 hektáros területen mintegy kétezer fajta növény található. A diákok a csodaszép védett park 4,5 km-es útvonalán sétáltak, közben gyönyörködtek a messzi Észak-Amerika, Kórea és Kelet-Ázsia jellegzetes fáiban és cserjéiben.

 

A pazar természeti terület egyik legszebb látnivalója a romantikus kastély, amelynek jellegzetes tornya messziről felismerhető.

 

Világviszonylatban is egyedi a park, mert ilyen növénygyűjtemény hasonló égövi feltételekben nem létezik.

 

A diákok az arborétumban vásároltak facsemetéket, cserjéket és egyéb apró növényeket, hogy otthonukba csempésszenek egy kis egzotikus természetet.

 

-br-

 

Képarchívum