7. Karácsonyi Vásár Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

7. Karácsonyi Vásár Gútán

2011.12.01 / 22:20
A Mikulás érkezésével kezdődik az immár hetedik alkalommal megrendezendő karácsonyi vásár Gútán.

 

karácsonyi vásár

A Mikulás érkezésével kezdődik az immár hetedik alkalommal megrendezendő karácsonyi vásár Gútán.

 

A december 9-e és 11-e között zajló háromnapos vásár ideje alatt a szervezők az év legszentebb ünnepéhez kapcsolódó rendezvényeket hoztak a kisvárosba. Már karácsonyi fénydíszben pompáznak a város főbb útvonalai, valamint kiemelt épületei.

 

Péntek reggeltől a vásártéren, amely az Iskola utcán kapott helyet, különféle vásárosok a karácsonyhoz nélkülözhetetlen portékákat kínálnak. Lesznek ételkülönlegességek, valamint egyéb ínyencségek, forralt bor, sült gesztenye, de ruhaneműk, ünnepi díszek és valódi karácsonyi hangulat.

 

Szintén pénteken, délután 16-tól érkezik a városi hivatal előtti térre a Mikulás az Angyal, az Ördög valamint a Hókirálynő társaságában, hogy édességgel kedveskedjenek a legkisebbeknek és a gyermeklelkű felnőtteknek.

 

Ugyanitt 17 órától a gútai vonatkozású Party Pop Band ad koncertet, akik szintén az ünnephez kötődő magyar dalokkal és külföldi slágerekkel szórakoztatják az érdeklődőket.

 

A helyi Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban 18 órától a gútai művészeti alapiskola karácsonyi koncertje lesz. Mindkét koncertre a belépés ingyenes.

 

Szombaton a vásártéren 21 óráig tart a kirakodóvásár, ahogy vasárnap is, amikor is 18 órai kezdettel a városi művelődési központ színháztermében bemutatásra kerül a budapesti Pódium Színház Claude Magnier Oscar c. színműve. A felhőtlen kacagást kiváltó előadás főbb szerepeiben Józsa Imre (Tibor vagyok, de hódítani akarok – Linda – Szomszédok), Vándor Éva (Sorstalanság – Szomszédok – Jóban rosszban), Kovalik Ágnes (Ki/Be Tawaret – Egyetleneim), Kocsis Judit (Charlie nénje, Járom az utam…) és Zöld Csaba (Aranycsapat – Tűzvonalban) látható.

 

A Háda János által rendezett két felvonásos vígjátékra a belépő a város 70 százalékos hozzájárulásával mindössze 3 euró. Jegyelővétel a VMK-ban december elsejétől naponta 15 és 18 óra között.

 

-br-