Több az elsős Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Több az elsős Gútán

2012.02.02 / 09:26
A város által fenntartott minden alapiskolában ősztől két első osztályt nyithatnak, ugyanis kedvezően alakult a leendő elsősök létszáma.

Hir
A város által fenntartott minden alapiskolában ősztől két első osztályt nyithatnak, ugyanis kedvezően alakult a leendő elsősök létszáma.


A 2012/13-as tanévben mintegy 116 gyermek kezdheti meg az első osztályt, ugyanis ennyi gyermeket írattak be szüleik a város által fenntartott két magyar és egy szlovák alapiskolába, valamint felfutóban van az egyházi alapiskola is.

Takács Imre, a közös tanügyi hivatal vezetője érdeklődésünkre elárulta, hogy a város által fenntartott alapiskolákba összesen 96 gyermeket írattak be, tehát mindegyik tanintézményben két első osztály nyílhat.

„Idén emelkedett a leendő elsősök száma, s előreláthatóan ez a tendencia, köszönhetően a bő gyermekáldásnak, még emelkedhet. Nem elhanyagolható tény, hogy a városi iskolákba Gúta vonzáskörzetéből is érkeznek gyermekek, ami mindenképpen pozitívum, hiszen azt jelenti, a szülők elégedettek a városi iskolák pedagógiai tevékenységével. A jelentős számú elsősnek köszönhetően a következő tanévben mindegyik iskolában két első osztályt lehet nyitni.” – mondta Takács.

A hivatalvezető hozzátette, hogy ez a szám még változhat, ugyanis akad, hogy valaki a hivatalosan meghirdetett időpontokon kívül íratják be gyermeküket, vagy pedig némely gyermeknek halasztást adnak. Minden gyermeket kötelező beíratni az első osztályba, aki augusztus 31-ével betölti a hatodik életévét.beiratkozas02A II. Rákóczi Ferenc és a Corvin Mátyás Magyar Alapiskolákban 33-33, míg a Ján Ámos Komenský szlovák alapiskolába 30 gyermeket írattak be, míg a Nagyboldogasszony Magyar Tannyelvű Egyházi Alapiskolában ősztől húsz gyermek kezdheti meg az első osztályt.

Borka Roland