Legjobb sportolóit értékelte Gúta

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Legjobb sportolóit értékelte Gúta

2012.04.03 / 08:48
Az év sportolóit értékelték Gútán a helyi művelődési központ színháztermében. A 2011-es év eredményei alapján számos sportolót díjaztak, hiszen, ahogy azt Gőgh Mihály, a helyi önkormányzat mellett működős sport- és ifjúságnevelési bizottság elnöke fogalmazott, Gúta eléggé sportbarát város.

Hir
Az év sportolóit értékelték Gútán a helyi művelődési központ színháztermében.
A 2011-es év eredményei alapján számos sportolót díjaztak, hiszen, ahogy azt Gőgh Mihály, a helyi önkormányzat mellett működős sport- és ifjúságnevelési bizottság elnöke fogalmazott, Gúta eléggé sportbarát város.

 

A mintegy tizennégy regisztrált sportklub számos országos, nemzetközi, Európa- és Világbajnokságon bizonyította rátermettségét és öregbítette a város hírnevét az egész világon. Szépe Hilda narrásával megvalósuló ünnepélyes díjátadás előtt egy szímői művészeti csapat citerajátékát élvezhették a megjelentek.

 

Gőgh Mihály beszédében a sportolás fontosságára hívta fel a figyelmet és a kiértékelés létjogosultsága mellett érvelt.

 

„Tesszük ezt egyrészt azért, hogy megköszönjük a munkájukat, és azért is természetesen, hogy továbbra is motiváljuk őket eredmények elérésére, és városunk jó hírét továbbra is terjesszék a nagyvilágban. Nagyon fontos az ifjúságnevelésben a sport, hisz tudjuk nagyon jól, hogy nemcsak a testet edzi a sport, hanem jellemformáló ereje is van. Egy sportoló olyan munkát kénytelen elvégezni és olyan teljesítményeket, hogy felkészüljön, amit az életben tud kamatoztatni. Kell azt tudnunk, hogy ezek a fiatal emberek, akik ki lesznek tüntetve, bizonyos felelősséget is visznek magukkal, hiszen ők most példaképpé válnak egy generációnak, s egyáltalán nem mindegy, milyen példaképpé válnak. Kedves fiatalok, akik most ki lesztek tüntetve, ezt tudatosítsátok, hogy olyan viselkedést várunk tőletek, hogy pozitív példaként szolgáljatok a továbbiakban. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult ezekhez a sikerekhez. Köszönet a város önkormányzatának a támogatásért. Erkölcsileg a városnak kötelessége támogatni a sportot.” - mondta Gőgh.

 

Horváth Árpád polgármester is megköszönte a kiértékelt sportolók sikereit, valamint háláját fejezte ki a segítőknek, pedagógusoknak és nem utolsó sorban a szülőknek, akik időt és pénzt nem sajnálva segítik gyermeküket sportbeli teljesítményeik elérésében.

 

„Ezek az eredmények nem születnek csak úgy, egyik napról a másikra, hanem rengeteg munka áll ezek mögött. A legjobb eredményeket elérők naponta ott vannak az edzőteremben, és dolgoznak magukon. Kell, hogy nagyon jó pedagógusok álljanak mögöttük és nagyon jó edzők. Nem utolsósorban szükséges egy hatalmas szülő támogatás, ami nemcsak időt jelent, hanem sokszor pénzt is. Ezek az eredmények csak így, közös összefogással születhetnek meg. A város a regisztrált klubok számára mintegy hetvenezer eurót tudott szétosztani, és remélem, hogy a nehéz anyagi helyzet ellenére, ezt az összeget jövőre is biztosítani tudjuk. Jó érzés az, amikor kinyitom az újságot, és látom, hogy a gútai sportolók messzire vitték városunk hírnevét, és jó érzés látni a tv képernyőjén is, hogy ugyancsak jól szerepeltek sportolóink és öregbítik, viszik tovább városunk hírnevét. Köszönet illet mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult ezekhez az eredményekhez.” - mondta a polgármester.

 

Ezt követően sor került Gúta legeredményesebb sportolóinak kiértékelésére.

 

Az ifjúsági kategóriában (15 éves korig) harmadik helyen Murányi Gábor, a cselgáncsszakosztály növendéke szerepel, s a két első helyet Vivien Gogolová (kézilabda) és Bogár János (karate) érdemelte ki.

 

A 15 év felettiek kategóriájában harmadik helyen szerepel Magyar Zsolt (futball), második eredményes sportoló Bagita Roland (karate) lett, míg az év legereményesebb sportolója címet Kárpáty Ernő (cselgáncs) érdemelte ki.

 

A csapatoknál harmadik a kézilabda serdülők csapata (Nikoleta Bogárová, Kitti Csente, Alexandra Csente, Vivien Csontosová, Kristína Dibalová, Vivien Gogolová, Katarína Gombaiová, Barbara Kürtiová, Nikoleta Nagyová, Piroska Pásztóová, Diana Petrová, Dóra Szántóová, Anikó Szulcsányi, Simona Sladká, Vivien Tóthová, Viktória Tóthová), második helyen a cselgáncsklub serdülők csapata érdemelte ki (Gábor Murányi, Bálint Szabó, Dávid Molnár, Bence Bényi, Alexander Román, Károly Vajkai, Bartakovics Lajos), míg a 2011-es év legeredményesebb csapata Csente Viktória, Vincze Alica, Vas Korina, Szabó Dóra alkotta teremkerékpár női négyese bizonyult.

 

Borka Roland

A szerző felvételei