Szemészeti szakrendelő nyílhat Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

Szemészeti szakrendelő nyílhat Gútán

2012.05.15 / 17:38
Végre lehet szemészeti szakrendelő a gútai Egészségügyi Központban.

 szemészet
Végre lehet szemészeti szakrendelő a gútai Egészségügyi Központban.

 

Erről határozott legutóbbi ülésén a helyi képviselőtestület. A szemészeti szakrendelő nyitásának feltétele egy a közvetlen szomszédságában lévő látszerész szaküzlet üzemeltetése.

 

Ez kisebb felzördülést keltett az önkormányzati képviselők között, mivel egyesek szerint ezzel a már működő optikusnak lesz konkurencia, illetve úgy vélik, negatívan befolyásolja majd a helyi vállalkozó létét.

 

Az Optikai Centrum az Egészségügyi Központban saját költségre a bérleti szerződés értelmében saját költségre külső és belső változtatásokat alkalmazhat a helyiségben, és ezt követően a nyáron már igényben is vehetik a lakosok.

 

Dr. Viola Miklós az ülésen elmondta, hogy a látszerész szükségességét az indokolja, hogy az optika korszerű berendezésekkel, vizsgáló műszerekkel felszerelve biztosítaná a szemészeti szakrendelő felszerelésének egy részét, mivel állítása szerint a szükséges szemészeti műszerek Komáromból való Gútára hozatala nehézkes lenne és nem kifizetődő.

 

A képviselő továbbá közölte, hogy a tervek szerint a szemészeti szakrendelő a jövőben nemcsak a városi szervezetekkel, hanem vállalatokkal és iskolákkal együttműködne, s a szembetegségek megelőzése érdekében különféle prevenciós bemutatókat tartanának.

 

Viola doktor úr a távolabbi terveket is ecsetelte. Elmondta, hogy a jövőben hematológiai szakrendelést is szeretnének Gútán.

 

-br-