Szól a Gúta Rádió

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Szól a Gúta Rádió

2012.05.27 / 13:58
Gúta Rádió néven indult internetes rádióadás, amelyen jelenleg világzenék, de helyi előadók és zenekarok szerzeményei is elhangzanak.

RadioHir
Gúta Rádió néven indult internetes rádióadás, amelyen jelenleg világzenék, de helyi előadók és zenekarok szerzeményei is elhangzanak.

 

Tóth Ákos, egy gútai diák ötletéből valósult meg a rádió, amely elsősorban zenéket sugároz, de a jövőben akár a városban történtekről, eseményekről, egyes rendezvényekről tudósítana, illetve akár élő közvetítésre is van lehetőség.

 

Ákos elmondása szerint nem gondolkodott egy önálló FM frekvencián, mivel az túlságosan költséges lenne, azonban az internetes rádióadóhoz csupán szoftverre és szerverre van szüksége.

 

Elég korai stádiumban van ez a kezdeményezés, s az egyik közösségi oldalon azonban megindult az érdeklődés az első gútai rádióadás iránt.

 

„Jó érzéssel tölt el, hogy egyre többen megtalálják a rádiót interneten. Egyelőre nem tervezek komolyabb beruházást, hobbiként csinálom. Tanulóként jelenleg a vizsgáimra összpontosítok, így kevés időm marad ezzel foglalkozni, ám szerencsére két barátom, Mészáros András és Földes Tibor felajánlotta segítségét. Rádióadásunk reggel nyolctól sugároz egészen este tizenegyig, legfőképpen világzenéket, azonban, ha igény mutatkozik, nagyon szívesen játszunk helyi előadók és zenekarok szerzeményeit is. S természetesen, ha igény lesz rá, akár nonstop is szólhat a rádió.” - nyilatkozta megkeresésünkre Tóth Ákos, a Gúta Rádió ötletgazdája.

toth akos

Hozzátette, hogy a kezdeti időszakban még lehetnek fennakadások a rádióadások folytonosságával, mivel mindhárman eléggé elfoglaltak.

 

Tóth hangsúlyozza, a szabadidejüket rááldozva indították útjára a Gúta Rádió adását, amely reményeik szerint a jövőben jól kiforrhatja magát és ennek a mintegy tizenegyezer lelket számláló egykori mezővárosnak önálló internetes rádióadása lehet.

 

Borka Roland