Illegális dohánytelepet találtak Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Illegális dohánytelepet találtak Gútán

2012.06.04 / 22:11
Törvénytelenül üzemelő dohánygyárat számolt fel a szlovák pénzügyőrség a gútai ipartelepen, a helyiek körében "Babetta-gyár"-ként számon tartott helyen.

 SITA

A pénzügyőrség munkatársai múlt kedden tartottak ellenőrzést, amely során a cigaretta előallításához szükséges alapanyagokat találtak.

Miroslava Slemenská, a Szlovák Pénzügyi Igazgatóság szóvivője a TASR hírügynökségnek elárulta, hogy a területen több mint 1 millió cigaretta-filterre, nagy mennyiségű cigarettapapírra, és a csomagolásra szolgáló fóliára, illetve cigarettaszálakra, valamint a dohányáru előállításához szükséges egyéb anyagokra-összetevőkre bukkantak.

„Ha a lefoglalt alapanyagokból dohányáru készül, s azt értékesítik is, az államot 3 057 120 euró kár éri a be nem fizetett áfa (DPH) miatt.” - nyilatkozta Slemenská.

A pénzügyőrség már ez ügyben büntetőeljárást indított az áru megjelölésének előírt szabályainak megsértésének alapos gyanúja miatt.

Az elkövetők, akik a cigeratták előállításához szükséges összetevőket odaszállították, háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

A tettesek kilétéről nem kaptunk tájékoztatást, azonban információink szerint az ügyben magas beosztásban lévők is érintettek.

-br-

 Hírforrás: TASR, fotó: SITA