Sétálj és fotózz Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

Sétálj és fotózz Gútán

2013.04.12 / 13:15
Rendhagyó városnépszerűsítő akciót szervez a hellóGúta Polgári Társulás. Gútai Photowalk/Fotó-séta címmel a szervezők április 27-én fotózással egybekötött városnézésre hívják a fényképezni vágyókat.

Rendhagyó városnépszerűsítő akciót szervez a hellóGúta Polgári Társulás. Gútai Photowalk/Fotó-séta címmel a szervezők április 27-én fotózással egybekötött városnézésre hívják a fényképezni vágyókat.

A város arcképének és műemlékeinek megörökítésével kívánják felhívni a figyelmet erre a Kis-Duna és Vág összefolyásánál fekvő csallóközi kisvárosra.

Az egynapos fotótúra nemcsak öncélú kattintgatással kecsegtet, hanem a szervezők tanulási-tapasztalási lehetőséget biztosítanak a résztvevő kezdő, haladó vagy akár profi fotóművészek számára. A két ütemben történő fotózás első részében (délelőtt) a résztvevő fotósoknak egy kijelölt útvonalon kötetlen utcai fotózásra nyílik lehetőség, míg a második részben (délután) egy szakmai előadást követően tematikus sétát szerveznek, amelynek keretében Gúta nevezetességei és műemlékei kerülnek a fényképezőgép lencséjének látószögébe.

Ebédidőben Nagy Teodor, mérnök, fotográfus, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke tart tematikus előadást. 

Forró Tibor, a hellóGúta PT elnöke megkeresésünkre elmondta: „Nagyon sokan fotóznak a mai világban, hiszen ma már bárki számára könnyen elérhető egy minőségi fényképezőgép. Gútán is van sok szép látnivaló, csak megfelelő látószögből kell nézni. Ezzel az akcióval nemcsak népszerűsíteni szeretnénk a fotózást, hanem a tematikus fotóútvonallal megörökíteni és bemutatni Gúta látványosságait, új és egyénien változó szemszögből láttatni szülővárosunkat. Hiszem, hogy ezzel a megmozdulással arra ösztönözzük az embereket, hogy járjanak nyitott szemmel és vegyék észre e páratlan természeti övezetben fekvő egykori mezőváros szépségeit.”

A fotóséta egyben egyfajta verseny is, amelyre a sétán készített fotókat egy erre az alkalomra elkészített honlapra feltöltve lehet nevezni.

A beküldött fotókat egy szakzsűri értékeli és kiosztásra kerül a "helloGúta Photowalk 2013 Best Shot" díj, valamint az értékelt fotókat egy tárlat keretében kiállítják az augusztus 16-a és 18 között zajló Gútai Búcsú és Vásáron.

A nap végén a tapasztalatokat egy kötetlen beszélgetés keretében megoszthatják egymással a résztvevők.

Regisztrálni a http://www.helloguta.eu/photowalk felületen lehet április 25-ig.

-vg-