Gazdag programot ígér a 29. Gútai Búcsú és Vásár

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Gazdag programot ígér a 29. Gútai Búcsú és Vásár

2013.07.31 / 09:41
A programok augusztus 16-án, pénteken kezdődnek és augusztus 18-ig, vasárnapig tartanak. A vásár a szokott módon az Iskola utcában kap helyet, és péntektől vasárnapig, naponta 8.00 órától 21.00-ig tart nyitva.

A programok augusztus 16-án, pénteken kezdődnek és augusztus 18-ig, vasárnapig tartanak. A vásár a szokott módon az Iskola utcában kap helyet, és péntektől vasárnapig, naponta 8.00 órától 21.00-ig tart nyitva.

 

Idén szintén szerves részét képezi a vásári fergetegnek az augusztus 15-én délután kettőkor kezdődő országosan is jelentős sporteseménynek számító Kolárovo Cup 2013. A XX. kézilabda torna mérkőzéseinek kisorsolása után a résztvevő csapatok felvonulását tekinthetik meg az érdeklődők 19:30-tól. A kézilabdatorna ünnepi megnyitója este nyolc órától lesz megtekinthető a  II. Rákóczi Ferenc Alapiskola udvarán. 

 

A jubileumi megnyitó után a komáromi CONORS zenekar lép a színpadra, akik olyan hard-rock legendák számait játsszák, mint a Whitesnake, Deep Purple, Van Halen vagy a  Led Zeppelin.

 

Augusztus 16-án, pénteken megkezdődik az igazi vásári hangulat. Reggeltől az árusok kirakják portékáikat. Az egész nap tartó kézilabda-mérkőzések mellett hétméteres-dobó verseny is lesz. A labdarúgást kedvelők a Gőgh Kálmán stadionban tehetik próbára magukat  a 9. Tizenegyes-rúgó versenyen.

 

A városi hivatal előcsarnokaiban megtekinthető a „HelloGúta Photowalk“ legjobb fotói, melyek a város életéről, műemlékeiről és látványosságairól készültek, illetve egy igazi ritkaságnak tekinthető retro-számítógép kiállítás az ATECH.NET jóvoltából.

 

A vásári szabadtéri színpadon a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola udvarán a késő délutántól  melodikus rock és a pop-rock zenéké lesz a színpad. Elsőként a Gilotin nevű felvidéki banda, majd Demjén és zenekara ígér felejthetetlen élményt a közönségnek.

 

A városháza előtti téren felállított „Borvirág utca” ünnepélyes megnyitója után Morvay István és Morvay Zsolt énekel magyar nótákat. A kis faházikókban finomabbnál-finomabb borokat kóstolgathatnak a bor szerelmesei.

 

Szombaton, augusztus 17-én választhatunk a legtöbb programból. Reggeltől a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán a BC Knives kosarasai Streetball tornát tartanak csapat és egyéni versenyszámokban. A  tripladobó és zsákolóversenyen kívül idén újdonságként lesz 1on1 verseny is. A programot a táncfellépők mellett Jamnastyx - exkluzív labdazsonglőr bemutatója teszi még látványosabbá.

 

Déltől a futballpályán négy mérkőzésen is szurkolhatunk a hazai csapatoknak A diákok bajnoki labdarúgó mérkőzésén a hazaiak Ipolyság csapatát fogadják,  a haladó diákok  Hetény, míg a felnőttek csapata Nagysurány csapatával játszik.

 

Aki kilátogat a hajómalom melletti zöld övezetbe, az megtekintheti a veterán járművek bemutatóját, s azt követően a résztvevők átvonulnak a városi hivatal előtti parkolóba, hogy részt vegyenek a veterán járművek hatodik nyári találkozóján és megmérkőzzenek a Gútai Szalag díj elnyeréséért.

 

A Via Nova ICS gútai alapszervezete szervezésében a városi hivatal melletti téren ugrálóvár várja a gyermekeket. Kihagyhatatlan lesz a délután öt órakor kezdődő tombolahúzás a VMK előtt, amelyen idén is rengeteg értékes nyeremény vár a szerencsésekre.

 

A borosgazdák a „Borvirág” utcában felállított, hangulatos faházikóikban várják a vendégeket, melyhez a kora esti óráktól a GUT-BAND helyi szalonzenekar biztosítja majd a kellemes hangulatot.

 

A II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán felállított szabadtéri színpadon koncertet ad a THE BOOTZ BROS (HU-SK) – reggae band. Őket követi a „magyar blues királyként” is emlegetett DEÁK BILL GYULA koncertje, aki idén ünnepli 65. életévét.

 

Tizenegy órakor tűzijátékban gyönyörködhetnek mindazok, akik ellátogatnak a sportcsarnokhoz. A mulatozás itt még korántsem ér véget, hisz számos szórakozóhelyen diszkó várja a táncolni vágyókat.

 

Vasárnap, augusztus 18-án a római katolikus plébániatemplomban szlovák, azt követően pedig magyar szentmisét tartanak.

 

Délelőtt a kézilabdapályákon a döntős mérkőzéseken izgulhatunk, majd délután kettőtől a Kolárovo Cup 2013 nemzetközi kézilabdatorna ünnepélyes eredményhirdetése következik.

 

A focipályán bajnoki labdarúgó mérkőzésen szurkolhatunk a Gúta „B” csapatának, akik Szilasháza csapatát fogadják.

 

A vásári szabadtéri színpadon a Családi délután és a XIV. Szent István-nap keretein belül fellép a Fortissimo melodikus rockzenei koncerttel, utána a gútai GUT-BAND szalonzenekar, majd a Pósfa zenekar népzenei koncerttel. A koncertek közt begyár próbák, népi ügyességi játékok, erő és bátorságpróbák várnak nemcsak gyermekekre. Az igazán érdekesnek és szórakoztatónak bizonyuló programok mellett népzene és néptánc is színesíti a délutánt.

 

A nap végén a XIV. Szent István nap keretében  a Kis - Duna Menti Rockszínház „Mi egy vérből valók vagyunk” című ünnepi műsora és a Hant zenekar fellépése nyújt majd felejthetetlen élményt.

A megemlékezés és koszorúzás augusztus 20-án lesz a Szent Rozália parkban.

 

A vásár ideje alatt kisvonat közlekedik a városban, indulása a vásár bejáratánál lévő információs standtól lesz.

 

A Demjén és zenekara, valamint Deák Bill Gyula koncertjére a 3 euró belépő elővételben kapható a városháza 1-es számú irodájában, a vásár ideje alatt az információs standnál, illetve a koncertek előtt két órával a koncerthelyszín bejáratánál.

 

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a programokra!