Hazaiak diadalával ért véget a jubileumi évfolyamába lépő Kolárovo Cup2013 Nemzetközi Kézilabdatorna

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 16. péntek, Csongor

Hazaiak diadalával ért véget a jubileumi évfolyamába lépő Kolárovo Cup2013 Nemzetközi Kézilabdatorna

2013.08.21 / 06:56
Beváltották a hozzájuk fűzött reményeket a gútai kézilabdázók: A férfi és a női csapat is kupát nyert a hétvégén megrendezett jubileumi Kolárovo CUP 2013 Nemzetközi Kézilabdatornán.

Beváltották a hozzájuk fűzött reményeket a gútai kézilabdázók: A férfi és a női csapat is kupát nyert a hétvégén megrendezett jubileumi Kolárovo CUP 2013 Nemzetközi Kézilabdatornán.


A történet húsz éve kezdődött. Mahor Mihály ötletgazda lelkesedésének és kitatartó munkájának köszönhetően útjára indította az első Kolárovo Cup kézilabdatornát.

 

Az esemény azóta már hagyománnyá és idén már huszadszor került megrendezésre, ahol immár Szlovákia, Magyarország és Csehország több mint harminc kézilabdaklubja, mintegy négyszáz játékosa mérte össze tudását.

Hazai pálya, erős mezőny. Erről győződhetett meg a szurkolósereg, hiszen igencsak izgalmas és fordulatos küzdelmeknek lehettek tanúi. A nyári szabadságolások és az időhiány miatti gyengébb felkészülés ellenére is minden csapat a lehető legjobb formáját hozta a pályán.

 

A vasárnapi döntős mérkőzések tartogatták a legtöbb izgalmat. A sportcsarnokok nézőtere szinte csordultig megtelt a nagy hőség ellenére is. A férfiak mezőnyében a hazaiak több helyzetet is kihagytak, de talán a hazai pálya, vagy a buzdító szurkolóknak köszönhetően fordulatos játékot végigvéve megnyerték a döntőt. Nem kis szerepet játszott ebben a gútai Tóth Gábor, aki csapata tornagyőzelme mellett, a torna legjobb játékosa címét is kiérdemelte. A második helyen a köröstarcsaiak, míg a harmadik helyen a ciferi csapat végzett.

 

A férfiakéhoz hasonlóan a női csapat is bizonyította rátermettségét. Harcsa Szimona számtalanszor hárított és védte ki a gólokat. Elképesztően jó teljesítményt nyújtott, amivel joggal érdemelte ki a torna legjobb kapusa díját. A kitűnő védelem mellett természetesen elengedhetetlen volt az összehangolt csapatjáték a kupa megnyeréséért.

 

A nők kategória dobogójának második fokára a trencséni csapat, harmadik fokára pedig a naszvadi-ímelyi Ferplast csapata állhatott. Bár az utóbbi büszkélkedhetett a torna legjobb góldobójával Haris Edina személyében, szerencsére a kupa így is „itthon”maradt.

 

A fiatalabb diáklányok kategóriájában a csallóközaranyosi Handball csapat lett a legjobb, második helyen a trencséni csapat, a harmadik helyen pedig a  TJ Sokol Lázně Kynžvart végzett. A kategória legjobb játékosa a csallóközaranyosi Tóth Mercédesz lett.

 

Sajnos az idősebb diáklányok kategóriában sem sikerült a gútaiaknak a dobogóra állniuk. A kupa elnyerésével a Ferplast Naszvad-Imely csapata büszkélkedhet, a dobogó második fokára a pozsonyi csapat állhatott, míg a harmadik helyen a csallóközaranyosi csapat végzett. A kategória legjobb kapusa címet a naszvadi-imelyi csapatból Keszi Bettina érdemelte ki.

 

A fiatalabb és idősebb diáklányok esetében is kiváló és látványos meccseket láthattunk. Mindent egybevetve joggal mondható, hogy a hazaiak remekül teljesítettek a jubileumra.

 

Mahor Mihály bízott játékosaiban: „…ahogy eddig minden évben, idén is érmes helyezésekre számítok a hazaiak részéről.”- nyilatkozta még a kézilabdatorna megkezdése előtt.

 

A Kolarovo Cup 2013 huszadszorra is bizonyította, hogy nélkülözhetetlen és szerves része városunknak. Az első, 1993-as torna óta százhuszonnégy egyesület, kilencszázkét csapat és jóval több mint tízezer játékos vett részt a rendezvénysorozaton.

 

Mahor Mihály ötletéből egy valóban nagyszerű és kiváló sporteseménynek nyújt otthont Gúta, ezáltal is népszerűsítve városunk hírnevét és vendégszeretetét. A jubileum alkalmából Horváth Árpád, polgármester elismerő szavakkal köszönte meg az ötletgazda és a sportág hazai meghonosítójának fáradhatatlan és áldozatos munkáját.

 

-ka-

Fotó: Borka Roland