Jótékonysági Lecsófesztivál Ifjúságfalván

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Jótékonysági Lecsófesztivál Ifjúságfalván

2013.08.21 / 10:02
A szervező Kultúra-Agrárturizmus-Hagyomány Polgári Társulás, amely az idei bevételt is beteg gyermeket nevelő, nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére ajánlotta fel.

Szombaton, augusztus 24-én harmadik alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Nemzetközi Lecsófesztivált Ifjúságfalván.

A szervező Kultúra-Agrárturizmus-Hagyomány Polgári Társulás, amely az idei bevételt is beteg gyermeket nevelő, nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére ajánlotta fel. Bár lecsófesztiválként hirdetik az eseményt a csapatok nemcsak lecsót, hanem más, bográcsban elkészíthető ételt (halászlé, gulyás, kakaspörkölt stb.) is készíthetnek.

A délután hat órakor kezdődő jótékonysági árverés mellet a helyszínen ún. becsületpersely is lesz, s az ebbe összegyűjtött pénzt jótékony célra - beteg gyerekeknek - ajánlják fel. A látogatókat a nap folyamán családi programok várják. A délutáni óráktól számos szabadtéri programmal készültek a szervezők.  A gyermekek részére lesz ugrószőnyeg, kézműves foglalkozások, arcfestés és pónilovaglás. A sörivó verseny már a felnőtteknek szól, de a nagyobbak még megmérettethetik magukat krumplipucolásban vagy a palacsintaevő versenyen.

A családi programok mellett lesz vadászkutya bemutató és a küzdősportokat kedvelőknek pedig Krav-Maga önvédelmi sportbemutató.

A délutáni kultúrműsorban fellép Pécsi Virág Veronika, utána a gútai Farafir hastánccsoport előadása lesz látható, majd a gútai nyugdíjasklub Margaréta tánccsoportja és végül Androvics Zalán és Mihály énekel. A nap diszkóval zárul.

A rendezvény egyúttal a helyi közösségi értékek megtartását, a lokálpatriotizmus erősítését, az agárturizmus fellendítését is szolgálja.

A nevezési díj öt euró csapatonként. Jelentkezni Ham Erikánál a 0940/740 628-as telefonszámon vagy a ria6525@gmail.com e-mail címen lehet. További infó a www.kultagro.eu honlapon.

-ka-