Kitettek magukért a gútai bicskások

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

Kitettek magukért a gútai bicskások

2013.08.22 / 10:07
Idén is a Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola sportpályája adott helyet az utcai kosaras „őrületnek“. Összesen harmincnégy csapat nevezett közel százötven játékossal.

BC Knives: 6. Utcai Kosárlabda Bajnokság

Idén is a Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola sportpályája adott helyet az utcai kosaras „őrületnek“. Összesen harmincnégy csapat nevezett közel százötven játékossal.


Az utcai bajnokságot szervező BC Knives Kosárlabda Klub eddigi legnagyobb rendezvényét tudhatja a háta mögött. Érkeztek csapatot Komáromból, Érsekújvárból, Dunaszerdahelyről, Szencről, Somorjáról, Bazinból, Nagytapolcsányból, Pozsonyból de még Budapestről is. Ha létszámban nem is, de az induló csapatok számában már vetekszik a város legnagyobb sporteseményének számító Kolárovo Cup kézilabdatornával.

 

A versenyre csapatként három kategóriában lehetett indulni. A legfiatalabbak (CADET, -18) kategória első helyét a komáromi BOBCATS, második helyen a dunaszerdahelyi Potya-lesők, a harmadik helyet pedig az érsekújvári Street Fighters csapata szerezte meg.

 

A tizennyolc év felettiek a SOLDIER (18+) és a VETERÁN (33+) kategóriákban küzdhettek meg egymás ellen. „A 18+ kategória mindig is a legerősebb mezőny volt, nem volt ez másképp idén sem. Az összes csapat szépen „odatette” magát es nem adta könnyen a győzelmet.”-nyilatkozta Tóth Péter a klub alelnöke, majd hozzátette: Büszke vagyok a BC Knives csapataira, közülük is leginkább a harmadik helyezésig jutó BCK Brazzers formációra (Gönczöl Attila, Mato Kis, Tóth Viktor, Martin Podmajersky), valamint a 18 év alatti kategoriában három gyözelemig jutó BCK Tesó, te se! csapatunkra  (Ollé István, Molnár Matyi, Horváth Dávid, Madarász Patrik). 

 

A felnőttek (SOLDIER, 18+) kategória tartogatta a legtöbb izgalmat, ahol is négy csoportra osztva összesen húsz csapat szállt harcba egymással. Fordulatos helyzetek, gyönyörű passzolások és még látványosabb zsákolásokat láthattak a szurkolók. A kupa elnyerésével az Ivanka csapata büszkélkedhetett, a dobogó második fokára az X-Factor csapata állhatott, míg a harmadik helyen a gútai BCK Brazzers végzett.

 

A másik felnőtt (VETERÁN 33+) kategóriában a dobogó legfelsőbb fokára a Hmyz – Galanta állhatott, második helyen a dunaszerdahelyi "Az evolúció lényege a MÁK" formáció, míg a harmadik helyen a gútai Invalidok csapata végzett.

 

Az izgalmas és a fair-play szellemében lejátszott mérkőzések mellett az „egy az egy ellen” játékban, a hárompontos-dobóversenyen illetve a zsákolóversenyen az erre vállalkozók kipróbálhatták ügyességüket. Itt viszont bizonyítottak a gútaiak. A három egyéni versenyszám közül csak az 1on1 kupáját nem kaparintották meg, amit a budapesti Gáspár Botond nyert el.

 

zsákolóversenyt Podmajersky Martin nyerte, akinek ellenfelét a döntetlen pontszám miatt egy extra körben kellett legyőznie. Martin egy álló mebert átugorva zsákolta be a győzelmi kosarat, amitől szó szerint tátva maradt a közönség szája. A hárompontos-dobóversenyen huszonhét induló közül Dévai Dénesnek volt a legtöbb pontos dobása. Harminc másodperc alatt kilenc próbálkozása volt mindenkinek, Dénesnek nyolc kellett a győzelemhez

 

A sporteseményen többszász szurkoló és a vásári rengetegből odatévedő fordult meg. Reggeltől késő délutánig dúltak a palánkcsaták. Forró Tibor a klub elnöke a rendezvényről elárulta: „Az idei alacsony költségvetés ellenére is úgy hiszem, hogy ez volt az eddigi legsikeresebb akciónk. Öt félpályán játszottak a csapatok, reggel 10-től délután 5-ig, összesen 98 meccset! Szervezési részt tekintve is ez volt a klubunk eddigi legnagyobb kihívása,  de az összeállt Staff csapat: Tóth Péter, Tóth Péter(Sholva), Mente Imre, Dévai Dénes, Szabó Gábor, Erik Dang Dinh (Jakuza), Czabánik Gábor, Nagy Viktória, Macek Karin, Máté Orsolya, Nagy Klaudia, Ollé Viktória és jómagam megküzdöttünk a feladattal!“

 

A rövid pihenők között a BCK Dance group táncosai és a budapesti Jamnastyx két sztárja: Gáspár Botond és Felföldi Tamás labdazsonglőrök szórakoztatták a nézőket.

 

Kovács Adrián

Fotó: Fűri Gábor, Nagy Viktor, Tóth Tamás