VIII. Gútai Színházi és Kulturális Napok

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

VIII. Gútai Színházi és Kulturális Napok

2013.10.05 / 09:12
Sokszínű és változatos kulturális ősz köszöntött be Gútára. Október hetedikétől november tizedikéig immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Gútai Színházi és Kulturális Napok, amelynek keretében beszélgetős esték, színházi előadások, zenés műsorok és kiállítások is várják az érdeklődőket.

Sokszínű és változatos kulturális ősz köszöntött be Gútára. Október hetedikétől november tizedikéig immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Gútai Színházi és Kulturális Napok, amelynek keretében beszélgetős esték, színházi előadások, zenés műsorok és kiállítások is várják az érdeklődőket. A programok a helyi művelődési központban kerülnek megrendezésre.

Október hetedikén 18 órai kezdettel a Magyar Polgári Esték keretében Bayer Zsolt, újságíró-filmrendező a magyar önrendelkezésről fog beszélni. Október tizennegyedikén szintén 18 órakor pedig Granpierre Attila, csillagász, író, zenész az Élő világegyetem és a magyarság jövője címen tart előadást.

A gútai Kis-Duna Menti Rockszínház október tizennyolcadikán délelőtt a gyermekek részére Édes hazám címmel zenés irodalmi összeállítással készül. Belépődíj két euró. A felnőttek számára pedig a Nagymegyeri Poloska Színház elhozza a Temetés című fekete komédiát, amit október huszadikán 19 órai kezdettel kerül bemutatásra. Belépődíj egy euró.

Az európaiság-hitelesség-protokoll hármasfogalom értelmezését Görög Ibolya, a Magyar Miniszterelnöki Hivatala volt protokollfőnöke vállalta. Előadását október huszonyegyedikén 18 órai kezdettel hallgathatják az érdeklődők.

Mesemusical várja a műfaj iránt fogékony gyermekeket és felnőtteket a budapesti Pódium színház, ami Az aranyhajú leány című zenés műsorát hozza el Gútára. Belépődíj három euró.

Magyar zombi címen a Komáromi Jókai Színház társulata mutatja be Tasnádi István szatirikus komédiáját október huszonötödikén 18 órai kezdettel, amelyre a belépő öt euró.

Cserháti Zsuzsa örökérvényű dalaival készül az Alma Art Polgári Társulás, akik a tíz éve elhunyt zseniális tehetségű magyar énekesnő életművéből válogattak. Emlékkoncertjük október huszonhetedikén 18 órakor lesz, a belépő négy euró.

Alaposan próbára teszi a rekeszizmokat a budapesti Gergely Theáter, akik a Gergely Róbert rendezte Francia négyes, avagy négyen a kanapén című fergeteges, pikáns komédiáját mutatják be. Főbb szerepekben Harsányi Gábor, Szabó Zsófi, Németh Kristóf és Szabó Máté valamint Gregor Bernadett/Szölöskei Tímea. A november tizedikén 18 órakor kezdődő felnőtteknek szóló előadás valódi felhőtlen kikapcsolódást ígér, belépődíj hét euró.

A szlovák ajkúak számára október tizenegyedikén a Prefíkaná vdova (Ravasz özvegy) előadására kerül sor Nyitrán, ahová autóbuszjárat biztosított. Október huszonkettedikén délelőtt tíz órakor pedig a besztercebányai Divadlo bez opony előadásában az Aladinova zázračná lampa (Aladin csodálatos lámpája) címen meseelőadásra kerül sor a gútai városi művelődési központ színháztermében, a belépődíj 2,50 euró. Író-olvasó találkozóra is sor kerül. Keresztényiová Tímea írónő október huszonötödikén 17 órai kezdettel tart beszélgetős estet.

Képzőművészeti és fotókiállítás is helyet kapott a Gútai Napok keretében. Október tizenharmadikától Jankovich Márta Életem színei című képzőművészeti tárlata, míg a hellóGúta Polgári Társulás Életatlasz című fotókiállítása október harmincadikától lesz látható.

A VIII. Gútai Színházi és Kulturális Napok rendezvényei a Szlovák Kormányhivatal – Nemzetiségi Kultúra 2013 programja anyagi hozzájárulásával és a gútai önkormányzat pénzügyi segítségével valósulnak meg.

Borka Roland