Felmérik a gútaiak pénzügyi helyzetét

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Felmérik a gútaiak pénzügyi helyzetét

2014.02.17 / 15:38
Gútán is felmérést végez a Szlovák Nemzeti Bank valamint a Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatala a háztartások pénzügyi helyzetéről és fogyasztásáról. A HFCS európai projekt keretében megvalósuló akcióról közleményben tájékoztatta a lakosokat a gútai városi hivatal

Gútán is felmérést végez a Szlovák Nemzeti Bank valamint a Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatala a háztartások pénzügyi helyzetéről és fogyasztásáról. A HFCS európai projekt keretében megvalósuló akcióról közleményben tájékoztatta a lakosokat a gútai városi hivatal.

A projektet az Európai Központi Bank koordinálja, melyben részt vesz minden euroövezeti ország. Célja, hogy megbízható adatokat szerezzen a háztartások jelenlegi gazdasági helyzetéről az euroövezetben. A felmérési adatok alapul szolgálnak különböző tanulmányokhoz, mint például: a fiatalok lakhatási problémái, hogyan lehet megtakarítani, az idősek, nyugdíjasok megtakarításai, a háztartások eladósodása, hitelfelvétel lehetőségei, stb. A 2014-es évben a felmérésbe körülbelül 430 község lett kiválasztva, köztük a mi városunk is. Véletlenszerű kiválasztással ez a felmérés 4 200 háztartást érint.” – áll a város honlapján is szereplő közleményben.

Ebben az időszakban a kiválasztott háztartásokat a Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatala által megbízott személy keresi fel, aki köteles felmutatni a statisztikai hivatal által kiadott igazolványt valamint a Szlovák Nemzeti Bank kormányzója és a Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatalának elnökasszonya által aláírt meghívólevelet.

Minden információt, amit egyes háztartások nyújtanak, névtelenül kerülnek feldolgozásra és azokat kizárólag nem kereskedelmi jellegű statisztikai és tudományos elemzésre használják fel.

-br-