Idősek otthona: Murányi az új igazgató, Kulich perelne

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Idősek otthona: Murányi az új igazgató, Kulich perelne

2014.04.03 / 14:48
Továbbra sem csitulnak a kedélyek a gútai Idősek otthonának igazgatói posztjának betöltése körül. Az önkormányzat legutóbbi ülésén a képviselők megválasztották az Idősek otthonának új igazgatóját, aki június 1-től veszi át a pozíciót.

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a gútai Idősek otthonának igazgatói posztjának betöltése körül. Az önkormányzat legutóbbi ülésén a képviselők megválasztották az Idősek otthonának új igazgatóját, aki június 1-től veszi át a pozíciót.

Murányi György (MKP) képviselő személyében az indoklás szerint egy emberiességgel és szociális érzékenységgel rendelkező, szakmailag is felkészült ember kerül a tisztségbe. Ezt azonban több képviselő is kétségbe vonja.

Angyal Béla (független) képviselő szerint testre szabott volt már maga a pályázati kiírás is, valamint érdekesen alakult maga a kiválasztás is. Öten jelentkeztek a pályázatra. Viola Miklós (MKP), a szociális bizottság elnöke elmondása szerint pontozásos rendszerre választották ki a megfelelő jelöltet, első helyen maximális pontszámmal Murányi György végzett, második lett Kucsera István, harmadik Hervay Zoltán, negyedik Marosi Zsuzsanna, ötödik Kulich László.

Többen is felszólaltak Marosi Zsuzsa koncepcióját illetően, megegyezve abban, hogy magas színvonalú munkát adott le, amely nemcsak elemző, de jövőbeli kilátások lehetőségeit is felvázolja.

Igazán érdekelne, hogy Murányi mivel varázsolta el a bizottságot, hogy maximális pontszámot kapott, hiszen olvastam Marosi munkáját, ami magas színvonalú. Olyan, amilyet még nem látott a hivatal.” – mondta Angyal. Majd hozzátette, szívesen elolvasná Murányi koncepcióját is.

Domján Erzsébet (MKP) képviselő, az pályázatelbíráló bizottság tagja elmondja, hogy Murányi emberiessége és szociális érzékenysége miatt tartja jónak a tisztségre. A képviselők 16 igen, 1 nem és 1 tartózkodás ellenében elfogadták Murányi kinevezését, tisztségét június 1-től tölti be, azért, mivel jelenlegi munkahelyén, a magániskola tanáraként végzős osztálya van, akiket elkísér a vizsgákig. A tisztség elfoglalását követően le kell mondania képviselői mandátumáról, helyére Őszi Sándor kerül.

Ezzel azonban még nincs vége. Kulich László, volt igazgató az egyik közösségi oldalon panaszolta el, mennyire sérelmezi, hogy több hónap után is még becsmérlő szavakkal illetik személyét, követeli, hogy Viola kérjen tőle bocsánatot a legközelebbi önkormányzati ülésen, ellenkező esetben bepereli. „Kezdem nagyon unni ezt az ellenem folytatott hadjáratát. Már sokszor megfogadtam, hogy nem reagálok rá, de a nevem besározását mégsem hagyhatom szó nélkül. Nem értem miért nem volt még elég számára a leváltatásom és az új pályázaton való megszégyenítésem, ahol utolsó helyre értékelt az o elnöksége alatt lévő bizottság. Tudatosan félre vezeti a város lakosságát! Átgondolom a történteket és hamarosan megtalálom a módját, hogy miként tudom megértetni a Viola doktor "úr"-ral, hogy amennyiben nem fogja befejezni a rágalmazásomat, nevem bepiszkítását és amennyiben a következő önkormányzaton nem kér nyilvánosan bocsánatot, beperelem őt!” – írja Kulich.

Tavaly nyáron a szociális bizottság bizalmatlansági szavazást tartott, ahol szakmai alkalmatlanságra hivatkozva leváltanák Kulichot, amire hosszas viták és nagy botrány közepette decemberben sor került. Jelenleg megbízott igazgató irányítja az intézményt. Murányi György megválasztott új igazgató nyáron veszi át a vezetést az Idősek otthonában.

Borka Roland