Végre tiszta ivóvíz folyhat a csapból

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

Végre tiszta ivóvíz folyhat a csapból

2014.04.28 / 08:01
Alkotmányos jog az ember tiszta ivóvízhez való juttatása, ám a gútai Jesenský rakparton lakóknál hosszú évekig sárgaszínű víz folyik a csapból. Ez azonban idén nyáron megváltozhat, ugyanis ekkorra elkészülhet a Jesenský rakpart ivóvíz-hálózata, ezt követően az egyes háztartások rákapcsolódhatnak.

Alkotmányos jog az ember tiszta ivóvízhez való juttatása, ám a gútai Jesenský rakparton lakóknál hosszú évekig sárgaszínű víz folyik a csapból. Ez azonban idén nyáron megváltozhat, ugyanis ekkorra elkészülhet a Jesenský rakpart ivóvíz-hálózata, ezt követően az egyes háztartások rákapcsolódhatnak.

Önkormányzati döntés született arról, hogy város a szükséges anyagok megvásárlására mintegy négyezer eurót hagyott jóvá, amit a hitelkeretből folyósítanak. Az ivóvíz-hálózat kialakítását külsős vállalat intézi.

„Jelenleg folyamatban az engedélyeztetés, és ennek lefolyását követően, remélhetően május végén vagy június elején megkezdődhet az ivóvízhálózat kialakítása és rákapcsolása a városi ivóvízvezetékre. Csupán pár napot vesz igénybe a munka, így az ott lakók mintegy egy hét alatt beköttethetik az ivóvízvezetéket.” – mondta megkeresésünkre Mészáros Imre, a gútai városi hivatal építésügyi osztályának vezetője.

Mintegy egy kilométeres vízvezeték lefektetésére kerül sor.

-br-