#Tominakfutok – DGSprint a Dögösben Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

#Tominakfutok – DGSprint a Dögösben Gútán

2014.05.15 / 06:01
Nemes feladatra szánták rá magukat a hellóGúta polgári társulás tagjai. Amikor tudomást szereztek egy nagyon beteg kisfiúról, Németh Tomikáról, azonnal ötleteltek, hogyan segítsenek a srácon. Úgy határoztak, hogy egy rendhagyó terepfutóversenyt szerveznek május 31-én, szombaton, 11 órai kezdettel a Békavárnál lévő tisztáson, azaz a Dögösben.

Nemes feladatra szánták rá magukat a hellóGúta polgári társulás tagjai. Amikor tudomást szereztek egy nagyon beteg kisfiúról, Németh Tomikáról, azonnal ötleteltek, hogyan segítsenek a srácon. Úgy határoztak, hogy egy rendhagyó terepfutóversenyt szerveznek május 31-én, szombaton, 11 órai kezdettel a Békavárnál lévő tisztáson, azaz a Dögösben. Innen is jött az elnevezés DGSprint (ejtsd: DÖ-GÖ-Sprint). Amikor nem szégyen a futás! Ritka kevés alkalom van, amikor egyszerre nemcsak önmagunkért, hanem másokért, jelen esetben egy kisfiú gyógyulásáért, tehetünk.

Németh Tomika mindössze három éves, és mint minden korabeli kisfiú legszívesebben szaladgálna, csintalankodna. Ezt azonban nem teheti. Nem élheti felhőtlenül az életét, ugyanis rajta kívül álló körülmények miatt erre jelenleg képtelen. Súlyos betegségben, gyermekbénulásban szenved. Ahhoz, hogy egyáltalán saját lábán tudjon közlekedni, egy különleges járókeretre lenne szüksége, ami 1700 euróba kerül.  Ezt a család saját maga nem tudja kigazdálkodni, ezért jólelkű és nyíltszívű emberek segítségére számítanak. 

A vidám, mosolygós és eleven fiúcska szemei szinte kérlelik, segítsenek neki, hogy enyhüljön a fájdalom és ő is önfeledten fickándozhasson, mint a többi gyerek.

Ezért a hellóGúta polgári társulás, Szalai Árpád-zaggini.com és Tóth Péter  úgy döntöttek, futással egybekötött jótékonysági napot tartanak, amelynek teljes bevételét a beteg Tomikának ajánlják. Dögös sprint néven május 31-én, szombaton, egy nappal gyermeknap előtt futóversenyt szerveznek, ahová bárki benevezhet, és nemcsak önmagáért tesz valamit, hanem Tomikáért is fut.

„A DGSprint egy  olyan jótékonysági sportkezdeményezés, amely az adománygyűjtésen túl közösségi motivációs értéket is képvisel. Szeretnénk minél több embert megmozgatni, kimozdítani a mozgásszegény életmódból, felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára. Mindezt úgy, hogy ezzel segíthetünk egy olyan kisfiún, akinek nincs nagyobb álma az életben, minthogy egyszer szabadon mozoghasson, futhasson. – mondta Szalai Árpád, szervező.

A futóverseny 6 km-es és 12km-es távon történik, de gyermekek is csatlakozhatnak, ők mintegy száz métert futnak. Kiértékelésre kerül a mindkét  táv (6/12 km) első három férfi és az első három női helyezettje. Különdíjat kapnak mindkét táv legidősebb és legfiatalabb tagjai. A gyermekfutás résztvevői ajándékban részesülnek, amely a futás után kerül átadásra. Nevezési díj május 28-ig öt euró, a helyszínen pedig hét euró. A teljes befolyó összeget a beteg kisfiúnak ajánlják. Egyéb részletekkel kapcsolatosan tájékoztatást a DGSprint honlapján valamint a Facebook-oldalon kapnak.

Az egész napos akció során jó ügyért futnak az érdeklődők, a gyerekeket Tomi bohóc és Süsü szórakoztatja, este pedig a Just In Time jazz együttes és a Spliff447 SKA-reggae banda ad koncertet utána Sipos Dávid szaxofon játéka alá DJ Szemi keveri az ütemeket.

Borka Roland

 

Egyéb infók:

http://www.zaggini.com/dgsprint/ 

http://www.facebook.com/DGSprint