Érdekes programok várhatóak Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

Érdekes programok várhatóak Gútán

2014.07.18 / 09:29
Eltelt a nyár fele, ám megannyi szabadtéri programok közül lehet még választani Gútán. A teljesség igénye nélkül összeollóztunk néhány érdekes akciót.

Eltelt a nyár fele, ám megannyi szabadtéri programok közül lehet még választani Gútán. A teljesség igénye nélkül összeollóztunk néhány érdekes akciót.

Fergeteges nyári retro bulit ígér a gútai Billiard Club, ahol július 19-én, szombaton, este kilenctől DJ Szomi a 80-as és 90-es évek legjobb magyar és külföldi slágereivel szórakoztatja a megjelenteket. A belépő 1 euró.

Szintén jó alkalom egy kis zenei múltidézésre a Retro Garden Party, azaz DJ Čeku és DJ Carlos retro bulija, amelyre július 25-én, pénteken, este kilenctől a Leonor szálló kertjében kerül sor. Belépődíj két euró.

Július utolsó hétvégéjén, azaz 26-án újra halászléfőző verseny lesz a vízimalomnál. Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kis-Duna holtágán, ahová gútai és régióbeli horgászokat várnak. Háromtagú csapatok jelentkezését várják, nevezési díj 5 euró. Részletes információkat a 0905 169 734-es telefonszámon Černý Ottónál kérhetnek az érdeklődők.

Szintén július 26-án már harmadik alkalommal tartják a városi amatőr strandröplabda tornát a Vág partján. Négytagú csapatok jelentkezhetnek, délelőtt tízkor kezdődnek a mérkőzések. Nevezési díj 5 euró, a zenét DJ Ricardo szolgáltatja.

Augusztus másodikán, szombaton a Zene a malmon elnevezésű nyári zenei fesztiválra kerül sor a vízimalomnál, ahol a folk, blues, country valamint más jó muzsikát hallhatnak az érdeklődők. A sokszínű zenei felhozatalban magyar, szlovák és cseh zenekarok koncertjét élvezheti a közönség. Az öt órakor kezdődő fesztiválra három euró a belépő.

Augusztus 15-től 17-ig kerül megrendezésre az immár harmincadik évfolyamába lépő Gútai Búcsú és Vásár, amelyen számos érdekes program közül lehet választani. Kiemelendő a Kolárovo Cup 2014 nemzetközi kézilabdatorna valamint a Streetball torna.

Augusztus 23-án koraestétől a gútai vízimalommál a Stand up And Scream és a BlastNoise közös erőfeszítésével megszervezésre kerül az In The Woods minifesztivál. Az egynapos zenei fesztiválon a melodikus hardcore punk, a hardrock és alternatív metál zenei stílus művelői adnak találkozót. A belépődíj 5 euró. A szervezők a koncertek után még egy kis After Drum and Bass bulival is készülnek.

Egész napos főzőcskézéssel egybekötött szórakozással várják az embereket augusztus 23-án Ifjúságfalvára az immár negyedik alkalommal megrendezendő jótékonysági lecsófesztiválra, amelyen bármit lehet főzni, ami a kondérban készül, nevezési díj 5 euró, a bevételt jótékonysági célokra ajánlják fel. Információk a 0940 740 628-as telefonszámon kaphatóak. Változatos nyári programok széles skálája várja azokat, akik kikapcsolódni szeretnének Gútán és környékén. Egyéb programok ajánlatait szívesen fogadjuk.

Borka Roland