Négy új szakrendelő nyílhat Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Négy új szakrendelő nyílhat Gútán

2014.08.12 / 07:31
A közeljövőben négy új szakorvosi rendelővel bővülhet az egészségügyi szolgáltatás Gútán. Minderről Horváth Árpád polgármester a testület hétfői ülésén számolt be.

A közeljövőben négy új szakorvosi rendelővel bővülhet az egészségügyi szolgáltatás Gútán. Minderről Horváth Árpád polgármester a testület hétfői ülésén számolt be.

„Több megkeresés is volt már ez ügyben, tárgyaltunk néhány szakorvossal, hogy rendelőket nyitnának Gútán. Elsősorban a civilizációs betegségekre összpontosítva. Szorgalmazzuk, hogy a gútaiaknak és régióbelieknek minél szélesebb körű egészségügyi ellátást tudjunk biztosítani. – fogalmazott a polgármester. Elmondása szerint hamarosan gasztroenterológus, kardiológus, onkológus és tüdőgyógyász kezdheti meg szakrendelését Gútán.

Részletek után érdeklődve megkerestük dr. Viola Miklóst, az önkormányzat mellett működő szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság elnökét. Sajnálatos módon az egészségi központban nincs felvonó, így bizonyos betegek nem tudnak felmenni az emeletre. Ugyan kialakítottunk egy rendelőt a földszinten, ahová lejön az orvos, de ez csak átmeneti megoldás. Azt tapasztaljuk, hogy inkább elviszik a beteget más városba, csak ne kelljen a gútai egészségügyi központba szállítani. Ezt szeretnénk orvosolni.” – mondta Viola.

Elárulta, hogy szeptembertől lehetséges EU-pályázatot készíteni az egészségügyi központ felvonórendszerének kialakítására, amire szerinte mintegy százharminc ezer euróra lenne szükség.

„E pályázat kiírásában kitételként szerepel legalább négy szakrendelő kialakítása. Tárgyalásokat folytatok több szakorvossal is, hogy Gútán is legyen rendelőjük. Reményeim szerint az elkövetkező hónapokban hematológus, gasztroenterológus és fül-orr-gégész szakrendelő nyílhat, de tervben van kardiológus, onkológus valamint tüdőgyógyász Gútára hozása.” – tette hozzá Viola Miklós.

Borka Roland