30. Gútai Búcsú és Vásár: Második nap

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

30. Gútai Búcsú és Vásár: Második nap

2014.08.18 / 11:38
Geszti Péter és a Gringó sztár igazi bulihangulatot varázsolt a harmincadik Gútai Búcsú és Vásár keretében tartott koncerten. A VII. Koncerthétvége második estéjén valódi élőzenekari élménnyel távozott a több száz résztvevő.

Madártávlatból nézték Gútát

 

Geszti Péter és a Gringó sztár igazi bulihangulatot varázsolt a harmincadik Gútai Búcsú és Vásár keretében tartott koncerten. A VII. Koncerthétvége második estéjén valódi élőzenekari élménnyel távozott a több száz résztvevő.

Hazáig dúdolták a formáció által előadott dalokat. Remek érzékkel összeállított műsort hallhatott-láthatott a gútai és Gútára látogató közönség. Geszti Péter hihetetlen energikussággal tombolta végig a másfél órás koncertet, amelyen az új dalokon kívül felcsendültek a korábbi dallamok is, mégpedig a Jazz+Az illetve a Rapülők korszakából. Geszti elemében volt és néhány Gútára vonatkozó szójátékkal szórakoztatta a közönséget: „Ez a G-ÚT-A paradicsomba megy.” Valóban üdítő és minden tekintetben profi előadás volt.

Nem kevésbé élménybemenő volt a hellóGúta Polgári Társulás által szervezett hellóKopter elnevezésű helikopteres városnézés, amit még a sokat látott külföldiek is dicsértek. Remek és gördülékeny volt a szervezés, ami emberfeletti munkát igényelt. Madártávlatból egészen másképp fest Gúta, s akár a város makett, olyannak hat az egész. Szép időben élő és látványos volt a mintegy néhány perces repülés. És valóban: „Láttam a házunkat!” érzést váltott ki az emberekből, fiatalok, idősebbek, családosok egyaránt repültek, mindannyian mosollyal az arcon léptek ki a helikopterből. Kétszáznál is többen kihasználták ezt a nem mindennapi lehetőséget.

Ha ez nem lett volna elég, még a BC Knives sportklub immár hetedik alkalommal rendezte streetball tornáját. Régióbeli kosarasok adtak találkozót, számos látványosság mellett kiemelendő a 15 méter magasból való szabadugrás, amit a győriek hoztak Gútára, hogy a vállalkozó szelleműek kipróbálhassák és szó szerint a saját bőrükön érezhessék a gravitáció húzóerejét.  

A Gútai Búcsú és Vásár már hagyományosan szerves részét képezi a veterán gépjárművek felvonulása, illetve újdonságként régi motorkerékpárokat is lehetett látni a városi hivatalban, de a Moped Slovakia s.r.o. új kétkerekű csodáiban is gyönyörködhettek az érdeklődők.

A vásárban a megszokott portékák mellett néhány újdonság is helyet kapott, akik szerették volna, egy élő kismajommal is fényképezkedhettek, vagy spontán gitározásnak lehettek szem- és fültanúi. A városi hivatal előtt a Borvirág utca mellett Játszóutca volt. Légvár, trambulin, arcfestés, népdalóra és patkódobás várta a legkisebbeket. A vásár ideje alatt kisvonat közlekedett.

Borka Roland

Karasz Viktor és Kovács Adrián felvételei.