Készülődnek a helyhatósági választásokra

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

Készülődnek a helyhatósági választásokra

2014.09.06 / 13:23
Gútán is kezdetét vette a november 15-én megtartandó önkormányzati választásokra való felkészülés. A pártok listát állítanak.

Gútán is kezdetét vette a november 15-én megtartandó önkormányzati választásokra való felkészülés. A pártok listát állítanak. Ezidáig a Magyar Közösség Pártja állította fel tizenhetes listáját, a többi párt képviselőjelölt-listája még nem ismert, illetve függetlenek csoportokba tömörülve gyűjtik az aláírásokat. Nekik ugyanis Gútán kétszáz aláírást tartalmazó petíciót is le kell adniuk. Erről részletesen korábbi írásunkban értekeztünk.

A gútai önkormányzat márciusban elfogadott rendelete alapján a két választókerületben a 2014-2018 közötti időszakra összesen tizenhét képviselőt választhatnak a szavazók.

„Az első kerületben kilenc képviselőt, míg a másodikban nyolc képviselőt lehet választani. A kampány hivatalosan tizenhét nappal a választások előtt kezdődik és negyvennyolc órával a választások megkezdése előtt végződik. Ezen az időszakon kívül tilos a kampány.” – fogalmaz a városi hivatal közleménye. A teljes képviselő- és polgármester-jelöltlistát legkésőbb harmincöt nappal a választások előtt kell nyilvánosságra hozni, azaz idén október 11-ig.

Az önkormányzati választásokra november 15-én, szombaton, reggel héttől este nyolcig kerül sor.

Mindezidáig (szeptember 6.) két polgármesterjelölt neve ismert: Horváth Árpád (MKP) jelenlegi polgármester és Németh Ivett (MKP, de függetlenként indul) hivatalvezető száll harcba.

Négy évvel ezelőtt a gútai választásra jogosultak mintegy negyvenhét százaléka járult az urnákhoz és hetvenöt képviselőjelölt és hat polgármesterjelölt közül választott.

-br-