Pikáns komédia Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. január 22. péntek, Vince

Pikáns komédia Gútán

2014.09.10 / 15:49
Igazi élményt ígér a hellóSzínház elnevezésű projekt keretében megvalósuló Egy hölgy a Maximból című komédia a gútai művelődési központ színháztermében.

Igazi élményt ígér a hellóSzínház elnevezésű projekt keretében megvalósuló Egy hölgy a Maximból című komédia a gútai művelődési központ színháztermében. Szeptember 12-én, pénteken, 19 órai kezdettel kerül sor a Komáromi Jókai Színház méltán népszerű darabjának gútai bemutatójára.

A pikáns jelenetekben gazdag színházi előadást a hellóGúta polgári társulás a Bethlen Gábor alap támogatásával, valamint a helyi városi művelődési központ segítségével szervezi. Forgács Attila, ötletgazda érdeklődésünkre elárulta, hogy a jövőben rendszeresen szeretnének színházi produkciókat Gútára hozni.

„Mivel a Komáromi Jókai Színház turné menedzsere vagyok, így jó átlátásom van a színházi ár-érték, kereslet-kínálat viszonyokban és talán nem naiv álom azt mondani, hogy egy saját bérletrendszert szeretnénk kialakítani. Ilyen ütőképes rendezőcsapattal, mint a helloGútás barátaim: Angyal Tamás, Marosi Szilárd, Kiss Richárd, Kárpáty Ernő, Kovács Adrián, Forró Tibor nem hiszem, hogy gondot okozna. Ez az előadás egyébként a VMK segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg, ezért nagy köszönet jár Mayer János igazgató úrnak.” – nyilatkozta az ötletgazda. 

A történet szerint Petypon, a híres és köztiszteletben álló párizsi orvosprofesszor egy napon szörnyű fejfájással ébred a saját kanapéja alatt. Az elmúlt estéről arra emlékszik csupán, hogy kollégája unszolására életében először megivott egy pohár bort, mégpedig a hírhedt MAXIM nevű lokálban. Utána rendelt még egy üveggel... majd... minden ködbe borult.A másnapos ébredés után viszont kezdetét veszi az orvos rémálma. Ágyából ájtatos öregecske felesége helyett előbukkan a Maxim leghíresebb sztárja, maga Osztrigás Mici. A váratlanul beállító tábornok nagybácsi természetesen úgy gondolja, hogy a doktor ágyában heverésző, alig öltözött csinos hölgy nem lehet más, mint Petypon felesége. Ettől kezdve a félreértések, a személy- és szerepcserék, a bohózati helyzetek egyre gyorsabb ütemben peregnek.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#versi height="350" width="520"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/RIx_FHj6_D0" /><embed height="350" src="http://www.youtube.com/v/RIx_FHj6_D0" type="application/x-shockwave-flash" width="520"></embed> </object>  

Osztrigás Micit Holocsy Krisztina, Petypon doktort Mokos Attila, feleségét Szabó Szvrcsek Anita alakítja, tábornok szerepében Boráros Imrét, Petypon kollégájaként Olasz Istvánt láthatják a nézők. Újra a színpadon Aranka, Lőrincz Margit, Petrécs Anna és Ropog József. További szereplők: Balaskó Edit, Bandor Éva, Bernáth Tamás, Hajdú László, Majorfalvi Bálint, Molnár Xénia, Nagy László, Németh István, Skronka Tibor, Szabó Viktor, Tar Renáta. Díszlettervező Mira János m.v., jelmeztervező Gadus Erika m.v., zenei munkatárs Pálinkás Andrássy Zsuzsanna.

 

-vg-

Képek: Komáromi Jókai Színház archívuma