A Föld napja a gútai Szabadidőközpontban

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 15. szombat, Zsófia

A Föld napja a gútai Szabadidőközpontban

2015.04.30 / 09:33
A gútai Szabadidőközpontban sem feledkeztünk meg a Föld napjáról, április 25-én takarítottuk, szépítettük az udvart. A Domino klub tagjai számára ez külön kihívás volt, egyrészt azért, mert a csapat most először kapcsolódott be ilyen jellegű akcióba, másrészt felmérhettük egész évi, közösségformáló munkánk eredményét.

„Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad”   (Weöres Sándor)

A gútai Szabadidőközpontban sem feledkeztünk meg a Föld napjáról, április 25-én takarítottuk, szépítettük az udvart. A Domino klub tagjai számára ez külön kihívás volt, egyrészt azért, mert a csapat most először kapcsolódott be ilyen jellegű akcióba, másrészt felmérhettük egész évi, közösségformáló munkánk eredményét. Azoknak a családoknak, amelyekben egészségileg hátrányos helyzetű gyermekek élnek, kevés lehetőségük van részt venni különböző szabadidős tevékenységekben, legyen az kultúra, sport, vagy kikapcsolódás. Ezért is örömmel vettük ezt a lehetőséget. 

01vg

A programra a gyerekekkel együtt eljöttek a szülők és a nagyszülők is. A hasznos munka mellett jutott idő a közös játékra, ismerkedésre, beszélgetésre. Azon gyerekek számára, akik az iskolákban integrációs nevelésben részesülnek, a szabadidő kreatív kihasználása különösen fejlesztő hatású. Az ilyen és hasonló családcentrikus programok elősegítik a társadalomba történő beilleszkedésüket, még az autizmussal élő gyermekekét is. 

05VG

Nagyon vidám napot tölthettünk együtt, a kemencében sült kalácsot nem kellett sokáig kínálgatni, gyorsan elfogyott.

Köszönjük mindenkinek a segítséget, a megértést, az elfogadást. 

Ez a Föld napja és a mi napunk is volt egyben!

 

Mgr. Héderváry Márta, a Domino klub koordinátora

(villagutta) 

Fotó: a Domino klub archívumából