Vass Tibikéért futnak a 2. DGSprint résztvevői

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Vass Tibikéért futnak a 2. DGSprint résztvevői

2015.05.19 / 11:22
Ismét nemes cél érdekében fognak össze a gútai fiatalok! Május 30-án, szombaton második alkalommal rendezik meg a vízimalom térségében a DGSprint jótékonysági terepfutást, amelynek bevételét, csakúgy, mint egy évvel korábban, egy beteg kisfiú gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők, Szalai Árpád (zaggini.com)., Tóth Péter és Forgács Attila (HelloGúta Polgári Társulás).

Ismét nemes cél érdekében fognak össze a gútai fiatalok! Május 30-án, szombaton második alkalommal rendezik meg a vízimalom térségében a DGSprint jótékonysági terepfutást, amelynek bevételét, csakúgy, mint egy évvel korábban, egy beteg kisfiú gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők, Szalai Árpád (zaggini.com), Tóth Péter és Forgács Attila (HelloGúta Polgári Társulás).

Tavaly, az akcióba bekapcsolódó több száz futónak és támogatóknak köszönhetőn 2900 euró gyűlt össze a négyéves, gyermekbénulásban szenvedő Németh Tomika családjának megsegítésére. A pénzből speciális járókeretet vásároltak Tomika számára és több hetes gyógykezelésének költségeit is fedezni tudták.

Idén a hétéves Vass Tibikéért futnak a résztvevők. A kisfiú oxigénhiánnyal született és nem sok esélyt adtak neki az orvosok. De Tibike születésétől fogva nagy harcos, nem adta fel! Kilenc hónapos korában agyi eredetű gyermekbénulást diagnosztizáltak nála, annak is a spasztikus, diparetikus formáját, csökkentett motorikus képességgel. A kisfiú hatalmas lelkierővel bír, több fájdalmas műtéten, gyógykezelésen túl is jókedv és nagy-nagy küzdőszellem jellemzi őt.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#versi height="428" width="520"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/76j45OHGxKM" /><embed height="428" src="http://www.youtube.com/v/76j45OHGxKM" type="application/x-shockwave-flash" width="520"></embed> </object></p>

A verseny több kategóriában zajlik, 6 és 12 kilométeres távon; az előbbi rajtja szombaton 11 órakor, az utóbbié 12 órakor lesz. Közben 11.15-kor óvodások és alapiskolák alsó tagozatos diákjai részére gyerekfutást rendeznek. Regisztrálni még a helyszínen is lehet, legkésőbb 10.30-ig. A nap folyamán gyerekprogramokkal, csónakázással várják a látogatatókat, bemutatót tart az érsekújvári Redoubt CrossFit klub és ki is lehet majd próbálni a CrossFit edzésrendszert, este pedig a Frees és a Shoody Break zenekar koncertjét hallhatja a közönség. A nevezési díjból származó bevétel mellett a szervezők reményei szerint a városszerte kihelyezett urnákban (ATECH.NET, Ndesign, Paradiso, valamint a rendezvény ideje alatt a helyszínen) is gyűlik majd az adomány.

urna

 „Valakinek futni csak álom. Kelj fel a kanapéról és csatlakozz!” – olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a mindenkit arra buzdítanak, vegyen részt ezen a közösségépítő, nemes rendezvényen. Nemcsak Tibikéért, önmaga egészségéért is!

További részleteket a www.zaggini.com címen találnak az érdeklődők, ahol a nevezési lapot is le lehet tölteni.

(villagutta)