Tűzzel játszanak Ifjúságfalván

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 21. szerda, Konrád

Tűzzel játszanak Ifjúságfalván

2015.06.26 / 12:16
A kovácsmesterség izgalmas és látványos bemutatójával készülnek a falunapi akcióra a Gúta melletti Ifjúságfalván. A családias programokkal megtűzdelt össznépi vigadalmat a helyi önkormányzat immár harmadízben kelti életre.

Gönczöl Gabriella polgármester meghívójában kiemelte az igazán érdekesnek ígérkező Day of Fires – Village of Youth 2015 elnevezésű programot, amely keretében a kovácsmesterség rejtelmeibe nyerhetnek betekintést az érdeklődők, illetve saját kezűleg kipróbálhatják és alkothatnak Angyal Titusz és Vrábel Viktor művészi kovácsokkal, akár hozzájárulhatnak a nap témáját bemutató 3D-s kovácsolt plasztika elkészítéséhez, ami a tombola fődíja is egyben.

Emellett más kézműves foglalkozások képviselői is bemutatót tartanak mesterségük fogásaiból. Itt lesznek Balog Lajos és Takács Imre fafaragók, Gerendás Norbert szobrászművész. Alföldi István keramikus és Fuska Nikoletta fotóművész. A falunapi fényképkiállításon az 1965-ös árvíz életeseményei lesznek megtekinthetőek, valamint a gútai nyugdíjasklub mellett működő kézimunka kör alkotásaiból nyílik tárlat. A szervezők főzőversennyel, barátságos labdarúgó-mérkőzéssel és zenés szórakoztató kultúrműsorral várják a családosokat is. A kultúrház mellett kialakított gyerekparkban ugrálóvár, trambulin és arcfestés várja a legkisebbeket. Az utcabálon a Gold zenekar húzza a talpalávalót. A tombolán értékes díjak kerülnek kiosztásra.

(villagutta)

Bővebb információ a Day of Fires facebook oldalán olvasható