Árvízi emlékünnepséget tartanak Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. április 16. péntek, Csongor

Árvízi emlékünnepséget tartanak Gútán

2015.07.01 / 14:52
Emlékünnepséget rendeznek Gútán a dunai árvíz ötvenedik évfordulója alkalmából. A kétnapos akció július harmadikán, pénteken kezdődik.

Délután kettőtől a városi hivatal üléstermében a képviselőtestület ünnepi ülésére kerül sor, amelynek keretében kiértékelik az „Azért a víz az úr!” című irodalmi pályázatot. Fél négytől a városi hivatal előcsarnokában „Árvíz képekben” elnevezésű digitális fotókiállítás anyagát tekinthetik meg az érdeklődők. Fél hatkor a városháza előtti téren az Elemek fellobbanása című emlékmű mellett Horváth Árpád polgármester valamint Ján Jány, a helyi nemzeti bizottság egykori elnöke elültet egy Galambfát. Este hattól a Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban a gútai Nagy István orgonakoncertjét láthatja a nagyérdemű.

Július negyedikén, szombaton, az ún.: családi délelőtt keretében az érsekújvári híd melletti füves területen tűzoltó- és haditechnikai bemutatóra kerül sor, és lehetőség nyílik homokzsákokat tölteni és ideiglenes gátat építeni. Délután fél kettőtől a városi művelődési központ színháztermében a polgármesteri köszöntőt követően Angyal Béla: Az árvíz – Gúta, 1965-1966 az árvízi mentésről készült film vetítésével egybekötött könyvbemutatóját tartják. A helyszínen lehetőség lesz megvásárolni a kötetet, illetve dedikáltatni. A kétnapos rendezvényt helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok fellépése zárja a városi művelődési központ előtti téren felállított nagyszínpadon.

-br-