Családi erőszak áldozatán segítenek a Lecsófesztiválon

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Családi erőszak áldozatán segítenek a Lecsófesztiválon

2015.08.22 / 09:00
Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre Ifjúságfalván augusztus 22-én, szombaton, a futballpálya mellett, a Jótékonysági lecsófesztivál, amely a „Jó ügyért főzünk” szlogent viseli. Ismét nehéz anyagi körülmények között élő és beteg embertársaink megsegítése a cél, amelyet a Kultúra-Agroturisztika-Hagyomány felvállalt.

„Idén egy tizennyolc éves komáromfüssi lányon segítünk Marika hároméves koráig élte boldog gyerekkorát, apja meghalt, nagyon nehéz körülmények között élt anyjával. Sajnos családi erőszak áldozata lett. Olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy eszméletét vesztette, és azonnali műtétre, beavatkozásra volt szükség. Kérdéses volt a kislány életben maradása. Ekkor lépett közbe a kislány nagybátja, Laci, és élettársa, Éva. Marika életben maradt, de sajnos maradandó agykárosodás miatt mozgásképtelen lett, csak feküdni tud, részben megvakult. Állandó felügyeletre van szüksége, képtelen egyedül létezni. Ezért sajnos nem tudnak munkát vállalni a nevelőszülők, és egyre nehezebb a szükséges dolgok beszerzése. Marika nagyon kötődik Lacihoz és Évához, de sajnos még mindig felsír álmában a rossz emlékek hatására! Marika életminőségén szeretnénk javítani a lecsófesztivál bevételével.  – nyilatkozta érdeklődésünkre, Ham Erika a Kultúra-Agroturisztika-Hagyomány PT elnöke.

Főzőcsoportok a helyi tízeurós hozzájáruláson kívül becsületkasszába is lehet pénzt tenni, az összeget a Marika és családja megsegítésére fordítják.

A jótékonykodás mellett ez egy főzőverseny is, ahol is a résztvevő csapatok tetszés szerint bármit főzhetnek, ami a kondérban megfő. A csapatok a 0940 740 628-as telefonszámon, e-mailben a ria6525@gmail.com címen, vagy Ifjúságfalván a főút melletti Tip-Top büfében jelentkezhetnek.

A délelőtt tizenegytől kezdődő rendezvényen kísérőprogramok és enni- innivaló várja az érdeklődőket. Jelen lesznek a KN-Bikers motoros csapat tagjai és a gyorsulási bajnok Szabó István, alias COCÓ. Lassúsági motoros verseny is lesz. Látványos kutyás bemutatóval készülnek a gútai Kutyakiképző klub növendékei. Nem kis meglepetést tartogatnak Szlovákia harmadik legerősebb embere Kubovics Maros-Funer Strongman valamint barátja Strongman, Marek Tóth, az erőember bemutatójukkal.

Igazi családi szórakozás ígérkezik, hiszen a kicsiket ugráló vár fogadja és trambulin de lesz arcfestés is lesz, sőt kipróbálhatják a henna-festés művészetét, és lesz pónilovas fogat is. Emellett kézműves-foglalkozások is színesítik a műsort. Palacsintaevő és krumpli-pucoló verseny várja a versenyek szerelmeseit. A főzőversenyen pedig értékes díjak várnak a résztevőkre. Egész nap DJ Patrik szórakoztatja a közönséget, sok meglepetéssel. A rendezvényt utcabál zárja.

villagutta