10 ezer eurót nyerhet egy gútai játszótér projektje

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 8. szombat, Mihály

10 ezer eurót nyerhet egy gútai játszótér projektje

2015.11.19 / 12:48
A VÚB Alapítvány kiválasztotta azt a legötletesebb 24 önkormányzati projektet, amelyek közül megyénként egyet 10 ezer euróhoz juttatnak. Hogy ki kapja a 10 ezer eurót, attól függ, mennyi lájkot kap a projekt az interneten. Környékünkön a gútai Corvin Mátyás Alapiskola Szülői Szövetsége egy multifunkciós játszótérrel versenyez.

illusztráció (forrás: sziakomarom.sk)
2012-ben Komáromban ilyen módon sikerült felújítani a Lipót-kaput: abban az évben az a projekt nyert nagy fölénnyel. A Lipót-kapu 50 000 eurót kapott a felújításra.

Idén szintén szerepel magyar vonatkozású projekt a kiválasztottak között. Nagy Finta Adrianna, a SZMSZSZ elnöke a Bumm-nak elmondta, hogy a tervezett játszótér a város közepén található Corvin Mátyás Alapiskola udvarán lenne, és mindig nyitva állna nem csak a diákok, de a varos összes lakója számára is.

„Nem egy klasszikus játszótér létrehozását terveztük, hanem elsősorban a gyerekekkoordinációs képességeinek fejlesztésére szolgálna a kicsiktől egészen a nagyokig. Mivel a mi régiónkból nincs más projekt a legjobb 3 között, ezért szeretnénk mindenkit megkérni, hogy támogassák a mi projektünket.” – mondta el Nagy Finta Adrianna.

Szavazni a VUB oldalán lehet november 21-ig. Jó kattintást kívánunk!!!

Forrás: Bumm, sziakomarom.sk