Hirek

Üdvözöljük Gútán!
2020. május 29. péntek, Magdolna

Hirek

 • Sorskockák Gútán

  2015.10.15 // Hirek

  Rendhagyó társadalomkritikai tárlattal jelentkeznek a gútai fiatalok. A Sorskockák címet viselő fényképalbum egyes jelenetei egy-egy kortárs problémát tár a látogató elé. A mintegy tizenkét drámai képen az élet, vagy ha úgy tetszik, sors egy-egy darabkája, kockája látható a gútai művelődési központ folyosóján.

 • Megismerték egymást a gútaiak és elzásziak

  2015.10.12 // Hirek

  Könyvmegjelenéssel zárult a két éve tartó Comenius csereprogram a gútai Nagyboldogasszony Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont és a franciaországi Cernay város René Cassin Collège közös együttműködésének eredményeként.

 • Értesítés: Rókák veszettség elleni orális immunizálása

  Értesítjük városunk lakosságát, hogy az SZK Állami Állategészségügyi és Élelmezésügyi Intézete, a Szlovák Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Szlovák Vadászszövetség helyi szervezeteivel, a Szlovák Egészségügyi Minisztériummal valamint a helyi önkormányzati szervekkel együttműköve 2015. október 12. - október 23. közötti időszakban végrehajtja a szabadon élő rókák veszettség elleni őszi védőoltását, melynek célja a különféle vírusok terjesztésének és fertőzések kialakulásának megelőzése.

 • Teremkerékpár OB: Szlovákiai rekord született

  2015.10.10 // Sport

  Rendkívül sikeresen zárult a szombaton a komáromi sportcsarnokban megrendezett Teremkerékpár Országos Nyílt Bajnokság. A szlovák, magyar, cseh, svájci és német részvétellel zajló nemzetközi megmérettetésen mintegy hetven sportoló vett részt.

 • Ahmed köszöni a gútaiaknak

  2015.10.07 // Hirek

  Több zsáknyi téli holmit, gyümölcsös müzli-szeletet és gyümölcslevet vittek a gútaiak Hegyeshalomra a menekülteknek.

 • Vermes Balázs a Suttogónál – V. rész

  2015.10.05 // Vermes Balázs blogja

  A gútai fiatalembert az a megtiszteltetés érte, hogy a világhírű Monty Roberts, becenevén a Suttogó, személyes tanítvánnyá fogadta és kiutazott az Amerikai Egyesült Államok Kalifornia államába, Los Angelestől mintegy kétszáz kilométerre fekvő Flag Is Up farmjára. Tanulni, tapasztalni és később világot látni. Az alábbiakban Balázs naplóját olvashatják!

 • Teremkerékpár Kelet Európa Kupa: Második a gútai klub

  2015.09.30 // Sport

  Egyenesen és megállíthatatlanul meneteltek a gútai teremkerékpár klub tagjai az idén első ízben megrendezett Kelet Európai Kupa versenysorozaton. Az úttörő kezdeményezés életre keltésére azért volt szükség, hogy mindinkább erősödjön e térség művészi kerékpárosainak teljesítménye.