Melegrekord dőlt meg Gútán is

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Melegrekord dőlt meg Gútán is

2015.11.11 / 11:00
Rendkívül meleg idő jellemzi a 2015-ös év novemberét, sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok Gúta térségében is.


Vasárnap óta jelentősen felmelegedett az idő, több meteorológiai állomás is melegrekordokat mér, a levegő hőmérséklete mindenütt 15 fok felett alakul.

„A vasárnapi és a hétfői hőmérsékleti rekordok után kedden is rekordot mértünk az ország több pontján is. Nemcsak északon, hanem a déli területeken is. Ógyallán idén november 10-én rekordmagasságú, 18,2 fokos levegőhőmérsékletet mértünk.” – fogalmazott Kajaba Peter, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet munkatársa.

November 11-e, Márton napja, és a népmegfigyelés szerint fehér lovon érkezik. „Ám ezen a napon éppen további melegrekordok megdőlésének lehetünk tanúi, ám nem a minimális, hanem a maximális értékekben. Ezért aztán jövő évet kell megvárni, hogy ez a népi megfigyelés beteljesül-e vagy sem.” – jelezte a szakértő.

Az előrejelzés szerint továbbra is az évszakhoz képest meleg idő várható, lehűlést a szombaton a térségünkbe is elérkező hidegfront hozhat. Addig a nappali hőmérséklet 15-17 fok körül alakul, éjszaka négy fok várható. Szombaton csökken a hőmérséklet és napi tíz-tizenkét fokos maximumhőmérsékletek várhatóak.

-br-

forrás: SHMÚ