Kilakoltatják a hajléktalanokat a parkokból

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 12. szerda, Pongrác

Kilakoltatják a hajléktalanokat a parkokból

2015.07.29 / 09:23
Elűzik a parkokból az alkalmatlankodó és életvitelszerűen ott tartózkodó szociálisan alkalmazkodni képtelen személyeket. Informálta a képviselőket a testület legutóbbi ülésén a polgármester.

Horváth Árpád (MKP) polgármester úgy nyilatkozott: nagyon hamarosan eltávolítják, a leginkább a Szent Rozália parkban szocializálódni képtelen személyeket. „Mennek onnét, ha kell, rendőri erővel.” – mondta a polgármester.

Ezt azután fogalmazta meg, hogy Ferencz László (független) képviselő felszólalásában sérelmezte, a Szent Rozália parkban „nem éppen keresztényi értékeket” képvisel az, hogy bizonyos emberek mások szeme láttára végzik ott a kis- és nagydolgaikat, odapiszkítanak, csúfítva a park látványát. „Az ablakból látom, hogy ezek az egyének a park falának nekitámasztott síremlékeknél végzik a nagydolgukat. Ez felháborító, kezdeni kellene ezzel valamit.” – tette hozzá Ferencz.

A síremlékeknél végzik a nagydolgukat.

A köznyelvben hajléktalanoknak nevezett emberek hangoskodásukkal, illetlen viselkedésükkel már hosszabb ideje megkeserítik a környéken lakók életét, valamint a parkba látogatókat. Az ott lévők békés közösségi együttélést nem elősegítő tevékenysége miatt a lakók többször is értesítették a rendőrséget, azonban mindezidáig nem alkalmaztak mindenki számára megfelelő megoldást.Ennek a látványnak hamarosan vége?

A közösségi oldalakon időről-időre rendre felbukkan ez a téma, sokszor fröcsögő, indulatos megjegyzésekkel, hozzászólásokkal kísérve. „Már mindent megpróbáltunk. Hívtuk a rendőröket, amikor kijöttek és intézkedtek, akkor egy darabig csend volt, de aztán megint rázendítettek. Nem törődnek az alkalmazkodni képtelen emberek senkivel sem, még magukkal sem.” – volt olvasható a témát firtató valamelyik poszt egyik hozzászólásában.

...hamarosan ismét béke és nyugalom lehet.

Az elégedetlenek tábora pedig nőttön-nőtt. Ezeknek az áldatlan állapotoknak kíván véget vetni a polgármester szavai szerint a városvezetés, méghozzá szigorú és kompromisszumnélküli intézkedésekkel. Konkrétumokat azonban nem árult el a polgármester. Ha tehát minden az ígéreteknek megfelelően alakul, hamarosan ismét béke és nyugalom honolhat az egykori temető, ma szép zöldövezeti környezetű közparkban, remélhetően, mindenki megelégedésére.

Borka Roland
Képek: Kovács Adrián